Хранимир Генчев: И обикновен земеделец може да победи Бойко Борисов

1
Добави коментар
boyanyordanov
boyanyordanov

Хранимир Генчев е заместник председател на Общинския съвет в град Перник. Той е местния лидер на  „Земеделски народен съюз“ на Стефан Личев, която в широка дясно-центристка коалиция, включително и с гражданското сдружение „Съюз за Перник“ спечели най-много места в мини-парламента  през 2007г. Генчев не е от политиците, които търсят прекомерното медийно и обществено внимание с празни приказки, нито обича да „страства около света“, в търсене на екзотични партньорства на общината с далечния Пасифик, но даде интеврю за  iPernik.com, във връзка с провеждащите се избори в с. Кошарево и напрежението, което се породи там през седмицата.
 
„За нас земеделците, както и за нашите партньори от РЗС няма малки и големи градове и села. Има хора, които заслужават добро и отговорно управление, а не пренебрежение на техните проблеми. За това активно участвахме на изборите в Кошарево и само 5 гласа не ни стигнаха, за да победим ГЕРБ.“, коментира Генчев като не забрави да поздрави опонентите си за победата.
 
Според него самият профил на съперниците в малкото, но иначе разпалило политическите страсти Брезнишко село – все десни партии, доказва „колко необходимо е десни партии като ЗНС и РЗС да бъдат реален партньор, но и коректив на политиката на ГЕРБ на национално ниво“. „Това са партии, които поемат политическа и обществена отговорност и хората, оценяват това. Ние все още не сме показали пълния си потенциал“, добави областният координатор на ЗНС.
 
На последните парламентарни избори земеделците се явиха в коалиционнен проект с партията на Яне Янев и дори вкараха свои депутати в парламента, в това число и бившия областен управител – Димитър Колев. И в с. Кошарево хората на Личев подкрепиха издигнатата от РЗС Ана Георгиева.
 
Хранимир Генчев коментира, че за разлика от Кошарево, където и недоказаните слухове за изборна търговия може да се повлияли на резултата, в град Бяла Черква на балотажа също днес печели кандидатката на ЗНС – Албена Тодорова – председател на земеделците в града в борба с хората на Бойко Борисов. Бяла Черква се явява и символ на БЗНС, тъй като там е роден поетът Цанко Церковски – съосновател на БЗНС, а също и министърът на външните работи през правителството на Стамболийски – Райко Даскалов.  „Това доказва, че качествените хора, било то и обикновени земеделци, може да победят и най-високите политически рейтинги на които и да било управляващи. Аз не съм се съмнявал, че ще победим ГЕРБ в това историческо от гледна точка на историята на земеделското движение градче“, коментира още водачът на ЗНС в Перник – Хранимир Генчев пред iPernik.com.