Днес+ :: Училището в с. Проф. Иширково отпразнува 125-та си годишнина

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Училището в с. Проф. Иширково отпразнува 125-та си годишнина

26.11.2012 12.35

На 23 ноември 2012г., ОУ „Св. Климент Охридски“ Проф. Иширково отбеляза 125-та годишнина от създаването на училището. Със сърдечни слова и музикални поздрави учители и ученици отбелязаха патронния празник на своето училище. Малчуганите получиха многобройни игри и подаръци, които ще могат да се приложат в учебния процес и в занимателните занятия.

На събитието присъства г-жа Денка Михайлова зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Силистра, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и зарадва учителите и учениците с куп интересни и образователни игри, които ще бъдат използвани в обучението и извънкласните занятия. Своите поздрави към учители и ученици изказа д-р Мария Димитрова председател на Общински съвет. От името на Общински съвет- гр. Силистра д-р Димитрова подари на училището портативен CD плеър. Сред официалните лица на тържеството бе и г-н Валентин Перчемлиев общински съветник.

ОУ „Св. Климент Охридски“ е създадено през 1887 година, а неговото помещаване е променяно няколко пъти през годините. От 1989г. до днес училището се намира в центъра на село Проф. Иширково, в близост до НЧ „Просвета“. Директор на учебното заведение е г-жа Тодорка Славова.

Днес+