Конзолата в интериора – лукс, удобство и изящество

1
Добави коментар
Lellie
Lellie

Конзолата – декоративна и в същото време, функционална мебел, която се установява близо до стена. Най-често върху тази малка своеобразна масичка се разполагат красиви вази, свещници, часовници и други малки красотички, които придават индивидуален облик на интериора и изразяват душевността на собствениците на жилището. Дори семпла ваза или саксия с цветя, поставена върху конзолата, изглежда очарователно.

Ако класическите модели конзоли се отличават с минимализъм, то съвременните им „посестрими“ все по-често могат да се похвалят с чекмеджета, шкафчета и дори арт-пиедестал. Освен това, в някои случаи, кокетната конзола може да се превърне в маса за хранене или барплот.

Интересни са и стъклените или пластмасови модели, отговарящи на съвременния стил хай-тек. Те като че ли се „разтварят“ във въздуха, необременявайки със своето присъствие закритото пространство. 

Дори непретенциозните дървени мини-конзоли намират своите почитатели, особено, ако са обогатени с дизайнерски елементи.

Конзолите в интериора могат да бъдат абсолютно незабележими, а могат и да се превърнат в предмет, акцентиращ вниманието върху себе си, благодарение на причудливата си форма или богатата украса. Изработените от мрамор или малахит поставки, тези с позлата, или пиедестал във формата на птица, грифон или друго митично създание, определено добавят ярък отпечатък в антрето/коридора на дома.

Конзолите са уместни във всяко едно жилище. В офиса те могат да се превърнат в поставка за сувенири, подарени от клиенти; 

в банята да играят ролята на масичка за козметични принадлежности; в спалнята – като тоалетка; в хола – като удобно място за поставянето на ключове и други малки вещи; в коридора – като елемент към огледалото. 

Ако конзолата има шкаф, то тя автоматично може да се превърне в ефектен мини-бар.

Представяме ви няколко красиви предложения, които могат да ви послужат като муза, ако сте решили да „преоблечете“ дома или офиса си: