Майката на убития Боби: Доживотният е малко за тримата цигани

1
Добави коментар
DanielaK
DanielaK

Галина, майка на убития Боби Райнов с негова снимка

Доживотният затвор е малко за тримата цигани, убийци на сина ми. Всички, които са взели участие в мелето са потенциални убийци, всички са го удряли. Това каза пред Нова телевизия майката на убития 26-годишен Боби Райнов, Галя Райнова.

Синът й бе умъртвен в жесток бой на 4 юли 2010 г. 26-годишният Борислав е убит от озверяла циганска тълпа на ул. „Барите“ (между кв. „Факултета“ и кв. „Овча купел“) в София.

Извергите удряли жертвата си с дръжки от лопати, части от дървена дограма, метални винкели, още 100 ги окуражавали.

Другият факт, който възмущава майката, е, че тримата убийци се разхождат на свобода. Установените чрез разпити на свидетели и ДНК-експертизи Трайчо, Траян и Здравко са под парична гаранция от 1000 лева или под домашен арест. Как се пуска един убиец под такава гаранция, дивят се родителите.

Днес родителите на Борислав споделят, че живеят единствено заради паметта на Боби и заради другото им дете. Двамата са решени да чакат колкото е необходимо, но да видят убийците в затвора. Ако родното правосъдие не направи нищо, ще се обърнем към европейските, категорични са почернените родители.

Те са възмутени, че делото тръгва чак две години и четири месеца след инцидента. Двамата са настръхнали и срещу полицията, дошла на мястото на инцидента.

„Интересувахме се да видим какви показания са давали униформените. Написали са ги като каруцари, неграмотно“, казва бащата на Боби. При срещата в полицията между родителите и полицаите, униформените обясняват, че са пазили къщата, в която се е разиграл зверския бой отпред, докато убшийството станало отзад.

По предложението на вицепрезидента Маргарита Попова да отпадне доживотния затвор, бащата на Боби коментира, че такова възмездие за почернени родители като тях самите няма да има.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти