Интерпол издирва автоджамбаз от Сандрово

1
Добави коментар
sever.bg
sever.bg

Издирват както в България, така и по света, 41-годишния Красен Маринов от русенското село Сандрово, по информация от Международната организация на криминалната полиция „Интерпол“. За издирването потвърдили и от Русенската окръжна прокуратура, от където пояснили, че по този повод има издадена европейска заповед за арест. Мъжът е издирван за кражба на коли, от която спечелил над два милиона лева преди деноминацията.

Красен Маринов е бил активен член на местна банда, крала автомобили на територията на цяла Североизточна България. Той работел основно със Светломир Нешков /41 г/. от Мартен. Помагал му и Стефан Горначки от Николово.

Справка в архивите на Русенския окръжен съд показа, че делото срещу тримата е образувано на 9 октомври 1996 година. Първата кражба тримата приятели била извършена през ноември 1993 г. в Свищов. Набелязали автомобил, подкарали го, скрили го в автосервиз в Мартен, където го разглобили и продали на части. От сделката спечелили 101 500 лева. Последвали редица други кражби на автомобил.

Дългогдишната дейност на бандата била прекъсната след залавянето им. Горначки бил освободен с мярка „подписка“ и по-късно му е наложена условна присъда. Красен Маринов и Светломир Нешев били за постоянно в ареста, но по-късно ги освободили под парична гаранция. Разследването установило, че от автокражбите Маринов е натрупал 2 158 803 лв. Още приблизително толкова е сумата, спечелена и от авера му Нешев.

Заради дейността им Русенският окръжен съд ги е наказал с по 10 години затвор.  Делото се гледало на по-висши инстанции. Едва през 2004 се произнесъл Върховният касационен съд и намалил присъдите на Светломир Нешев от 10 години на 4 години и половина лишаване от свобода, а на Красен Маринов от 10 на 5 години затвор.

Междувременно обаче Маринов успял да се покрие и от него нямало никаква следа.

 

 

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

брягнюз.бг