Forever Echinacea Supreme (Хранителна добавка с ехинацея)

2
Добави коментар
d_b_g_
d_b_g_

Forever Echinacea Supreme (Хранителна добавка с ехинацея)

  Ехинацеята е растение, което заема основно място в живота на северноамериканските индианци. Те предпочитат тази билка повече от всяка друга, за да поддържат здравето си през зимата. Те са използвали ехинацеята за компреси, а освен това са си правили и чай от нея. Къде можете да намерите ехинацеята? Тя вирее в западната част на Съединените щати, а формата на сърцевината й наподобява шишарка. Поради тази причина ботаниците са нарекли растението на таралежа (от латински Echinus), описвайки неговата бодлива форма. Ехинацеята е естествен продукт, който съдържа много и разнообразни витамини: витамин А, витамин С, витамини от В комплекса (витамин В3), както и някои изключително важни минерали: калий, калций, натрий, хром, манган. Направените научни изследвания разкриват факта, че ехинацеята подсилва имунната система. В зависимост от необходимостта, която има, организмът или намалява, или увеличава броя на белите кръвни телца при приема на ехинацея. Както е известно тя притежава способността да активира фагоцитите, клетки, които „изяждат”, навлезлите в организма вредители. Освен това има и леки антибиотични свойства. Последните направени проучвания по темата установиха, че съществува още един механизъм, чрез който ехинацеята подпомага имунната функция. Един от най – важните механизми, които защитават организма представлява съединение под формата на желе, наречено хиалуронова киселина (ХК). Тя се намира в свободното пространство между клетките и ги „циментира”, като същевременно намалява пропускливостта им и ги предпазва от увреждане. Съществува ензим обаче, който действа срещу ХК. Този ензим се нарича хиалуронидаза и при атакуването на ХК, тя губи желеобразната си форма и досега действащият защитно „цимент” не може да изпълни функциите си. Важно е да знаем, че трябва да се предпазваме от лесното нахлуване на този ензим. Много патогени се придвижват по този начин до организма ни. Вече знаем, че има растение, което да спре действието на хиалуронидазата и то се нарича ехинацея.

Друга съставка на Forever Echinacea Supreme е растение, открито в северна Австралия, но днес може да се намери и на много места в САЩ. Това е хидрастисът, който е с дребни размери, а плодовете му напомнят на тези на малината. Това е растение, което се култивира, но може да се срещне и в диво състояние. Хидрастисът се използва доста често в медицината, като билка, която оказва въздействие върху лигавиците на човешкото тяло. Има и данни, според които оказва влияние и върху имунната система. В резултат на използването му се повишава броя на белите кръвни телца и има свойството да убива вредните патогени. Тъй като ехинацеята и хидрастисът се допълват взаимно, често те се използват заедно.

Другата съставка е екстракт от гроздове семе. Той се счита за един от най – важните антиоксиданти. Това твърдение е доказано. Резултатите от тестовете ин витро показват, че антиоксидантната му сила е 50 пъти по – голяма от тази на витамин Е и 20 пъти по – голяма от силата на витамин С. В групата на полезните флавоноиди – проантоцианидините (наричани още процианидини) спадат и гроздовите семки. Флавоноидите влияят положително на човешкото тяло, като подобряват здравето. Най – силен ефект можем да получим, ако няколко проантоцианидина са комбинирани в групи, наречени от учените процианидолични олигомери (ПЦО). Проф. Жак Маскелие открива тази група във Франция през 1951 г. в екстракт от борова кора. Близо 20 години по – късно (1970 г.) той реализира метод, по който извлича ПЦО от гроздово семе. ПЦО спомага за поддържане на определено ниво на витамин С в клетките, повишава здравината на кръвоносните съдове, бори се със свободните радикали, предпазва разрушаването на колагена. В състава на Forever Echinacea Supreme влизат две разновидности на ехинацеята: Echinacea purpurea и Echinacea angustifolia, а хидрастисът и гроздовото семе правят ефекта от тази хранителна добавка пълен.

Съставки:

Комбинация от Echinacea purpurea (цялото растение) и корен от Echinacea angustifolia, корен от хидрастис (Hydrastis canadensis), целулоза, хидроксипропилова метилцелулоза, екстракт от гроздово семе, магнезиев стеарат (растителен), кроскармелозен натрий, силициев диоксид, стеаринова киселина.

Начин на употреба:

Приема се по две таблетки дневно.

Характеристики:

Подсилва имунната система.
Притежава антивирусно действие.
За по – силен ефект: гроздово семе и хидрастис.