Микрослушалка – Кои технологии излизат от употреба, какво ново се появява и каква е перспективата да се масовизира?

3
Добави коментар
microslushalka
microslushalka

Кои технологии излизат от употреба,

какво ново се появява и каква е перспективата да се масовизира?

 

Ето така започва заглавието в уважаван бизнес сайт: „Бъдещето на мобилните технологии е бъдещето на всичко ” или в оригинал :“The Future Of Mobile Is The Future Of Everything“

В бизнес журнала свързан с заглавието журналистите попитат уважавани експерти в много области. Как мобилния телефон ще изглежда след десетилетие? Какво ще прави? Какво ще е бъдещето на мобилните телефони?

Всички експерти отговарят единодушно бъдещето е в тях несъмнено. Експерите прогнозират много високо ниво на изкуствен интелект в телефоните можещо дори да отговори на някои въпроси, на които дори още не сме попитали телефона, холограмни разговори и др. Бъдещето на смарт фоните в интернет, а и не само звучи страхотно, но главния проблем идва с това ако тези телефони се използват за недобросъвестни цени от трети лица в ущърб на потребителя, дори в момента в сегашното си развитие вашия телефон много лесно може да се превърне във ваш враг ако му бъде инсталиран шпионски софтуер който следи всичко което правите, къде сте какво снимате, с кой говорите и най-вече номера на банковата ви сметка, всичко това е реалност в момента, акакво ще се случва по нататък наред с цветущото развиване на технологиите никой не знае. Сега трябва да се радваме защото технологиите ще се развиват бързо и ще получаваме все повече глезотии като холограмнат картина и тн. В някой хубав момент вече може да няма нужда и да държим телевизор у дома просто слагаме мобилния си телефон с лце към стената и прожектираме филм с добро качество, слагаме хендсфрйто залепено с факум за стъклото на прозореца и получаваме кристален звук идващ, не от магнит намотан с електромагнитна индукциона бобина, а от факум hendsfree лепенка залепена на всяко стъко.

Според digital.bg след по-малко от 5 години GSM мите ще са коренно различни от това, което виждаме. IBM предвижда холограмни телефонни разговори, „въздушни“ батерии и още много. Те очакват през 2015 г. смартофните да разполагат с вграден 3D проектор (Технологията “kinect-like technology” може да превърне всяка повърхност в тъч скрин (touchscreen). ), който ще прожектира реална холограма на всеки човек, с който говорите по телефона в реално време.

Също има вариант да се инсталират устройства, които ще захранват технологичните джаджи чрез кинетична енергия. ИБМ очаква навлизането на интелигентен навигационен софтуер, който ще може да предвижда кога и къде ще има задръствания. IBM казва, че всичко това не са просто мечти, а напълно реални и постижими цели.

Dennis Crowley, co-founder of Foursquare

През последните години мислим за телефона като начин да се свържем с интернет, но в следващите няколко години ще мислим за телефона като за мрежови елемент.

Fred Wilson, managing partner at Union Square Ventures, an investor in Twitter, Zynga, etc.

Известния предприемач казва: “Our mobile device will be our primary computer” Мобилните ни устройства ще бъдат нашия пръв компютър, а не този в офиса или вкъщи и с тях ще можем да управляваме други устройства като: Телевизор, таблото на колата, климатика и тн.

Източници:

http://www.businessinsider.com

http://www.digital.bg/novini