Съхранете гръбнака и намалете болките в кръста и гърба

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

Без усърдие и постоянство няма сполука, а без редовен самоконтрол – няма здрав гръб. Неправилният начин на живот е причина за повече проблеми, отколкото болестите или злополуките. Има много начини да предпазите гърба си при работа в дома или градината и по време на шофиране.

 

Най-често срещаните проблеми с гърба могат да бъдат избегнати или поне облекчени със спазването на някои правила и редовна гимнастика. Който се движи правилно, разтоварва и щади гърба си, е застрахован от тях. Това важи с еднаква сила и в кухнята, и при шофиране.

Стабилността на гръбначния стълб се осигурява от мускулите на гърба, раменния пояс и корема. Ако ги използваме правилно, те поддържат гърба оптимално. Ако ги натоварваме едностранно, равновесието се нарушава. Организмът изпраща предупредителен сигнал – усещаме болка. Тогава вече е крайно време да коригираме стойката на тялото и да си вземем кратка почивка.

За междупрешленните дискове ритмичното редуване на натоварване и почивка е от особено значение. Само така те могат да останат еластични и да запазят своята функция. Целта на тази двуседмична програма е да упражнявате правилната стойка на тялото в ежедневието и да я съхраните и след това. Независимо с какво се занимавате, направете така, че напрежението върху междупрешленните хрущяли да намалее и мускулатурата да се натоварва равномерно.

 

ПРЕДЛАГАМЕ ВИ ДВУСЕДМИЧНА ПРОГРАМА

 

ДВИЖЕНИЕ

Не давайте шанс на болките в гърба.
Щадите гърба си, докато изпълнявате ежедневните си задачи (навеждане, вдигане на предмети и тежести, гладене, почистване с прахосмукачка).
Облекчете гърба си с помощта на правилна стойка при шофиране, пазаруване, при ремонти и работа в градината.

РАЗТОВАРВАНЕ

Погрижете се почивката на гърба си вечер и в свободното време.
С гръб към стената – така ще направите нещо добро за гръбнака си

Масажът с масажна топка отпуска ефективно мускулите на гърба.

ХРАНЕНЕ

Помогнете на гърба си „отвътре” с богати на витамини ястия, които се приготвят бързо, както и с извънредна порция минерали, увеличаващи костната плътност (здравината на костите).
Допълнете хранителния си режим с Омега 3 мастни киселини, като маслото от сьомга. В много наситено количество, тази така важна съставка се съдържа в хранителната добавка „Реставит Алфа + Омега”. Тя подпомага за подсилване на опорно-двигателния апарат, като заздравява костите, сухожилията, ставите, помага при артрит, болки в кръста и гърба и болки в ставите.

 

Публикувано в категории: Болести на опорно двигателната система

Автор simeonova

Депресията причинява …артрит?

Депресията обикновено се коментира само като проблем от психологическо естество. Това нарушение на здравето обаче се отразява и в чисто физиологичен план.

ПИРОКСИКАМ / PIROXICAM

ПИРОКСИКАМ е нестероидно противовъзпалително средство. Препоръчва се при костно-ставни и мускулни възпаления – ревматоиден артрит, спондилоартрит, остеоартрити и спортни травми; при дископатии и плексит. Овладява болезнената симптоматика и блокира инфекции след хирургични интервенции и стоматологични манипулациии. Съдейства при комплексно неразположение от дисменорея. Медикаментът е предназначен за краткотрайна употреба.

Диета при артрит

В „Магьосникът от Оз“ Тенекиеният човек винаги има под ръка малко масло, за да смазва ставите си.

Диетата играе важна роля при лечението на артрит!

Кои плодове, зеленчуци, месо или риба, трябва да се яде?

И за дисковата херния има лек от народната медицина

Едно изключително неприятно заболяване е дисковата херния. От нея страдат млади и стари. Но има лек от народната медицина

Чудодейни упражнения изправят гръбнака ви само за 5 минути на ден

Тези японски упражнения ще се справят със схванатия ви гръб, ще изправят стойката ви и ще коригират външния ви вид само за броени минутки на ден

Високите токчета провокират остеоартрит

Учени от Станфордския университет смятат, че всеки път, когато една жена си сложи обувки с високи токчета, тя причинява на ставите си опасно натоварване.

Артрит и всякакви болки в ставите минават по-бързо с тези рецепти

Това са най-добрите рецепти от народната медицина, които ще ви помогнат при ставни заболявания

Колкото по-навреме разпознаете артрита, толкова по бързо ще го излекувате

Традиционната медицина сякаш е почти безсилна по отношение на ревматоидния артрит

Куркумата е лекарство за 8-те от най-тежките болести

Куркумата(Curcuma longa)e многогодишно растение от рода „Куркума” с разклонени кафяви корени, а вътрешността е с оранжев цвят и специфична миризма. Корените се използват повече като лекарство, отколкото като кулинарна подправка.

Специалисти съветват как да облекчим артрита

Най-често терминът „артрит” се използва за назоваването на група от хронични неразположения, които поразяват мускулите и ставите. Смята се, че конкретен метод за лечение на състоянието не съществува, а с годините то само се задълбочава.