Засилен интерес в община „Родопи“ към следващия програмен период

2
Добави коментар
aspektiinfo
aspektiinfo

Новите приоритети за следващия програмен период, както и стратегията „Европа 2020“, предизвикаха интереса на присъстващите на информационния семинар под мотото „ДА създаваме заедно“, организиран и проведен от Областен информационен център – Пловдив,  в община „Родопи“.

„Тези информационни събития са много полезни за нас. Радваме се, че Обласният информационен център отново ни гостува, екипът му е добър помощник в работата на общините по еврофондовете и се надяваме занапред да продължим да работим активно с тях“. С тези думи председателят на Общинския съвет на „Родопи“ Георги Ташев откри информационния семинар, събрал кметове от малките населени места в общината, представители на читалища, неправителствени организации и медии.

Много от участниците проявиха интерес и към отворените схеми по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – „Ново работно място“, „Първа работа“, „Подкрепа за заетост“, „По-близо до работа“ , „Ново начало – от образование към заетост“ и „На път“. На срещата беше представена и възможността за кандидатстване по схемата „Енергийна ефективност и зелена икономика“, финансирана от оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013“.

Бяха дискутирани добрите практики в общината и бе споделен опит от „научени уроци“ при подготовката и реализацията на проекти, финансиран от оперативните програми. 

С тези семинари ОИЦ – Пловдив, работи по втория информационен цикъл събития, които провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област.