Мъжът на кръста бил от синода на Пимен

2
Добави коментар
mignews
mignews

Разпъналият се на кръст възрастен мъж на протеста срещу Бюджет 2013 е от синода на покойния Пимен Неврокопски, който е един от шестте митрополити, поставили през 1992 г. началото на разкола в Българската православна църква.

Това разкри Капка Георгиева, учредител на Национал-демократичната партия. „Пенсионерът, който се разпъна на кръст и се надупчи с шило, прави същите циркове около парламента от 20 години“, обясни тя. „Присъства на всички митинги. От синода на Пимен е, познаваме го“, каза още тя.

Днес на пенсионерския протест пред парламента, възрастният мъж проби тялото си с няколко игли, на които бяха забодени банкноти, сложи на главата си венец от магарешки бодил и вдигна над главата си кръст с надпис “Мизерия BG”. На съпътстващата достойния за религиозни фундаменталисти ритуал демонстрация събралите се пенсионери поискаха предсрочни избори, правителство на специалисти – на можещи, а не на партии. Протестът прерасна в блокада на булевард „Цар Освободител”. Едното от исканията на демонстрантите е за по-високи пенсии. Те развяваха български знамена, а някои носеха и плакати с надписи като “Геноцид над пенсионерите в България”.