Sofia Ring Mall с престижна международна награда

1
Добави коментар
tehristo
tehristo

Sofia Ring Mall с престижна международна награда

09 юли 2013 | 12:17

2383

Проектът за мол в София Sofia Ring Mall спечели приз в категорията „Търговски архитектурен проект“ на престижните международни награди Europе Property Awards 2013.

Sofia Ring Mall спечели наградата в ожесточена конкуренция със стотици проекти за търговски сгради и молове от целия континент, съобщиха представители на мола.

Новият търговски комплекс в столицата ще отвори врати през март 2014 г. Заедно с магазина на ИКЕА, до който молът се намира, той ще има обща отдаваема площ от над 100 хил. кв. метра.

Sofia Ring Mall ще включва общо над 200 магазина, 10 кинозали и ще разполага с 3 500 паркинг места. Проектът ще е първият т.нар. „отворен” мол, който ще дава възможност за досег с природата в полите на Витоша и ще включва и парк с езеро.

Вижте как ще изглежда Sofia Ring Mall

Цялата инвестиция в Sofia Ring Mall възлиза на над 120 млн. евро. Комплексът ще бъде съобразен с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност, а зелените площи ще заемат около 30% от цялото пространство на проекта.

Europe Property Awards са сред най-престижните награди в строителния бранш, които отличават най-стойностните и издържани в дизайнерско отношение проекти.

Победителите от всяка държава и континент впоследствие ще се изправят един срещу друг на International Property Awards на специално събитие в края на 2013 г., когато ще се определят и най-добрите сгради в света за тази година.

Във видеото можете да видите до къде стигна строителството на мола:

Етикети:

sofia ring mall,
europе property awards 2013,
мол,
ikea

харесват тази статия

не харесват