Най-добрите препарати за премахване на белези

1
239
Добави коментар
angels82
angels82

Типове белези

Преди да закупите крем за отстраняване на белег, е важно да разберете, че не всички белези ще реагират на този вид продукт. Тежките белези изискват професионално лечение от дерматолог или пластичен хирург. Въпреки това, има някои белези, които могат да получат значително подобрение с използването на крем за отстраняване.

Видът на белезите, за които можете да очаквате, че един такъв крем ще работи добре, включва следните:

Хипертрофични белези: тези белези, които имат червен вид, който се съдържа в зоната, в която е настъпило нараняване. Тези белези често са резултат от порязване, незначителни изгаряния, пиърсинг или акне.

Келоидни белези: Тези белези са повдигнати и се простират извън зоната, в която е настъпило нараняване. Те обикновено са гладки, но се чувстват трудно на допир и могат да са резултат от тежко акне, пиърсинг или инциденти.

Контрактури на белезите: Тези белези се появяват, когато белегът се сгъсти и стяга като част от процеса на оздравяване. Обикновено се случва, когато кожата е белязана в резултат на изгаряне.

Имайте предвид, че кремовете за премахване на белези обикновено не работят за белези от разпъване или атрофични белези, които са потънали области на кожата. Стриите обикновено изискват крем специално за тях, докато атрофичните белези могат да изискват лечение от лекар.

Формули за силикон срещу тези на водна основа

Кремовете за отстраняване на белези обикновено са на силиконова или на водна основа. Кремът на основата на силикон има тенденция да бъде по-ефективен, тъй като силиконът помага да се ограничи свръхрастежа на колагена, който причинява проблеми с текстурата на кожата. Той прави това, като стои на кожата и образува защитна бариера, която не позволява на влагата да напуска кожата. Тъй като новата, лечебна кожа има затруднения да запази влагата сама по себе си, тялото произвежда повече колаген в областта, причинявайки свръхрастеж, който води до бучки – повдигнати белези. Чрез улавяне на влагата силиконът предотвратява този процес, така че кожата ви може да се лекува по-ефективно.

Кремовете за отстраняване на белези на водна основа не уплътняват влагата толкова ефективно, колкото кремовете на силиконова основа, което може да означава по-дълъг период на заздравяване. Кремовете на водна основа също са по-склонни да предизвикват дразнене, така че кремът за отстраняване на белег на основата на силикон е най-подходящ за деца и хора с чувствителна кожа.

Съставки

Силикон: Както вече споменахме, силиконът може да бъде много ефективен. Колкото по-високо е в списъка на съставките, толкова по-добре. Но в списъкът със съставките обикновено не се казва „силикон“. Потърсете медицински силикони като диметикон, полимеризирани силоксани, циклопентасилоксан или диметикон или винилдиметикон кросполимер.

Витамин Е: Витамин Е често се препоръчва за заздравяване на рани и премахване на белези, защото той е мощен антиоксидант, който помага да се предпази от увреждане на свободните радикали. Това е особено полезно за пресни или новообразувани белези.

Глицерин: Глицеринът е овлажнител; увеличава хидратацията чрез изтегляне на вода към кожата. Също така може да помогне за образуването на защитна бариера върху кожата, за да се предотврати загубата на влага и да се насърчи изцелението.

Алантоин: Алантоинът е овлажняващ компонент, за който е известно, че не дразни. Подходящ за чувствителна кожа, той помага за изглаждане и избледняване на белезите, като предотвратява загубата на влага.

Витамин С: Както витамин Е, витамин С е мощен антиоксидант, който може да помогне за борбата със свободните радикали. Това е особено полезно за избледняване на хиперпигментацията, свързана с белези. Витамин С работи най-добре за белези, които са по-стари, защото могат да раздразнят новата кожа, която се образува след нараняване.

Витамин А: Витамин А насърчава клетъчния оборот, който може да помогне на белезите да избледнеят по-бързо. Подобно на витамин С, той работи най-добре при по-стари белези.

Имайте предвид, че има някои съставки, които трябва да се избягват в кремовете за отстраняване на белези. Алкохолът, гликолната и салициловата киселина и синтетичните багрила могат да раздразнят кожата.

Други характеристики Комбинирана формула

Консистенцията на крема е важна характеристика, която трябва да се вземе предвид, когато търсите ефективна формула. Ако кремът е прекалено рядък или воден, той няма да се придържа достатъчно добре към кожата, за да създаде защитна бариера. Ако е прекалено гъст, може да попречи на дишането на кожата. Леката формула за крем или гел е най-добрият избор, за да помогне за премахване на белези.

Време за съхнене

Кремовете за отстраняване на белези на водна основа са склонни да изсъхват по-бързо и могат да се поставят само за една минута. Формулите на силиконова основа изискват малко повече време, но почти всичко може да изсъхне за три или пет минути. Някои кремове включват алкохол, за да помогнат на формулата да изсъхне по-бързо, но както вече беше отбелязано, алкохолът може да дразни кожата, така че по-краткото време на сушене обикновено не си струва риска.

Аромат

Както при много продукти за грижа за кожата, ароматът често се добавя към крема за отстраняване на белези, за да му придаде приятен аромат. Въпреки това, изкуствените аромати могат да бъдат много дразнещи за кожата, така че те най-добре да се избягват. Избирайте крем без аромат или формула, която включва само естествени аромати, особено ако имате чувствителна кожа.

В следващата класация ще ви представим нашия избор за най-добрите препарати за заличаване на белези. За ваше удобство сме подбрали онлайн магазините с най-добри цени на съответните модели. Съветваме ви да пазарувате онлайн, тъй като цените са по-ниски, имате законно право да върнете уреда в срок от 14 дни, а да не забравяме и безплатната доставка до дома ви.

Белекс гел е иновативна формула с екстракт от охлюв и Дермохлорела.

Екстрактът от охлюв (Helix Aspersa Snail Extract)е пречистен филтрат на охлювен секрет.

Дермохлорела (Chlorella vulgaris extract) е вид едноклетъчно микроводорасло, с изключителни свойства за регенерацията на кожата.

БЕЛЕКС гел ФОРТЕКС / BELEX FORTEX употреба:

Нанася се върху чиста и без открити рани кожа, с леки масажиращи движения, до пълно попиване в кожата, два-три пъти дневно.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Изсушава мокрещите рани и намалява сълзенето

Бързо облекчава дискомфорта, успокоява болката и намалява сърбежа

Възстановява епидермиса

Отлична толерантност

Cicabio Lotion изсушава мокрещите рани и въздейства върху всеки етап от възстановяването на епидермиса и води до пълното му заздравяване. Силикатите намаляват сълзенето. Синергичната комбинация от ресвератрол и мед подпомага качественото регенериране на кожата. Цинкът предотвратява бактериалното разпространение. Активната съставка Antalgicine™, иновация на BIODERMA, бързо успокоява чувството на дискомфорт и намалява сърбежа.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Scarex е силиконов гел за омекотяване и заглаждане на белези и намаляване на зачервяването след лазерни процедури. Предназначен за белези предизвикани от травми, хирургични операции, изгаряния и др. Може да бъде използван върху всички части на тялото – лице, сгъвки и стави. Scarex gel  спомага за изравняването и изглаждането на белега, поддържайки еластичността и хидратацията на засегнатото място. Съдържащите се Витамин Е и Провитамин B5 в съчетание с високоплътните медицински силикони подпомагат бързото възстановяване на кожата. Scarex gel създава силиконова микро-мембрана, която попива лесно без да лепне и да оставя петна.

БИОТРЕЙД СКАРЕКС / BIOTRADE SKAREKS Гел против белези начин на употреба:

Почистете и подсушете белега. Нанесете малко количество гел и втрийте. Изчакайте 5-10 мин. да изсъхне напълно. Прилагайте два пъти дневно – сутрин и вечер в продължение на 12-16 седмици. Употребата на Scarex gel може да започне най-рано 24 часа след сваляне на конците.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

ЛА РОШ-ПОЗЕ ЦИКАПЛАСТ / LA ROCHE-POSAY CICAPLAST БАЛСАМ Б5 ВЪЗСТАНОВЯВАЩ И УСПОКОЯВАЩ описание:

Успокояващ, мултивъзстановяващ балсам, който ускорява възстановяването на чувствителната кожа след иритативни дерматити (кожни раздразнения) и епидермални наранявания. Благодарение на формула, комбинираща 5% пантенол, мадекасозид и текстура с добри козметични качества. Подходящ за цялото семейство: бебета, деца и възрастни.

ЛА РОШ-ПОЗЕ ЦИКАПЛАСТ / LA ROCHE-POSAY CICAPLAST БАЛСАМ Б5 ВЪЗСТАНОВЯВАЩ И УСПОКОЯВАЩ приложение:

Нанасяйте два пъти дневно на предварително почистена и подсушена кожа. Може да се нанася и в по-плътен слой. За лице, тяло и устни. Избягвайте нанасяне в зоната на околоочния контур.

Подходящ за цялото семейство: бебета, деца и възрастни.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.

Бързо възстановява, заздравява и успокоява раздразнената кожа, благодарение на уникалната комбинация от активни съставки.

Без ароматизатори.

Полезни действия:

– Възстановяващо: подпомага възстановяването на епидермиса, благодарение на активната епителизираща съставка сукралфат.

– Защитаващо: комбинацията от меден и цинков сулфат защитава кожата.

– Успокояващо: богат на Термална вода Avène, която успокоява раздразнения епидермис.

Cicalfate Възстановяващ крем е предназначен за възрастни, деца и кърмачета, чиято кожа е с неподмокрящи раздразнения. Може да се нанася на кожа и външни лигавици.

За някои състояния, консултирайте се предварително с Вашия лекар.

АВЕН ЦИКАЛФАТ Крем / AVENE CICALFATE cream употреба:

– Най-напред почистете засегнатата зона.

– Нанесете Cicalfate Възстановяващ крем един или два пъти дневно с леко масажиране.

За вас подбрахме магазина с най-добра цена на пазара.