Външни ролетни щори

1
197
Добави коментар
aganbox
aganbox

Външни ролетни щори

Външните ролетни щори не са това, което бяха. От обикновено средство за засенчване, се превърнаха в емблема за комфорт и защита от външните условия, шумоизолация и топлоизолация. Ползването им води до по-качествен живот, уют и спокойствието.

Голямото разнообразие от външни ролетни щори, които се предлагат на пазара, ще удоволетворят нуждите на всеки. Цветовата гама на палитрата от над 10 стандартни цвята, плюс възможност за боядисване в цвят по RAL или по ваше усмотрение, дава големи възможности.

Поставянето им от външната страна на прозореца придава на сградата завършеност и елегантна визия.

Защита на дома от лоши атмосферни условия, светлина, студ, шум, прах и кражби

Външни щори за прозорци са устойчиви на екстремни температури, влага, вятър и шум. Регулирането на топлообмена и шумоизолирането ги прави все по предпочитан вариант пред вътрешните щори. Много хора се спират на тях и от икономична гледна точка.

Те допринасят за спестяване на разходите за електроенергия – през зимните месеци за отопление на помещенията, а през лятото подпомагат по-бързото охлаждане.

Нуждата от външни ролетни щори може да е продиктувана и от необходимостта да се защитим от чуждо нахлуване и кражби. Тогава трябва да се спрем на най-стабилните и практични модели. Чрез поставяне на щори ние можем да се изолиране от неприятни външни смущения и да осигурим приятна обстановка и комфортна среда за нас и нашето семейство.

Ръчно или автоматично управление

Ролетните щорите се монтират от външната страна на дограмата. Управлението им може да е ръчно – чрез табакера или манивела, или автоматично чрез електродвигател – посредством бутон или дистанционно. Вие решавате в зависимост от вашите нужди. Предлагат се и екстри към оборудването като датчици за вятър, слънце и вътрешна температура, и програмируем ключ за автоматично управление.

При избор на ролетни щори е важно да обърнете внимание и на качествената автоматика, която ще ви се отплати във времето, като Somfy с IO или RTS мотор. Наличието на технология Somfy IO Home Control за създаване на движение, симулирайки присъствие ще повиши максимално сигурността на дома ви.

Изработка и материали

Външните ролетните щори могат да бъдат изработени с комбинирани компоненти от PVC и алуминий. Ламелите се изработват от PVC, а всички останали части като кутия, конзоли, механизми са алуминиеви. Можете да постигнете оптимален баланс между функционалност, качество и цена.

Ламелите на една щора могат да са с различна ширина в зависимост от големината на прозореца. Направени са от два слоя алуминий, между които има пълнеж от полиуретанова пяна. Това, което получавате е здравина, трайност и отлична шумо и термоизолация – през лятото спира горещия въздух още преди да е влязъл в помещението, а през зимата го задържа вътре.

Някои от моделите се монтират заедно с дограмата, по този начин кутията и конзолата на щората остава над прозореца.

Цени и подходящи варианти

Има няколко варианта, на които може да се спрете – алуминиеви външни щори, които са малко по-скъпи или такива изработени от ПВЦ материал, като по-евтин модел. Разликата в цената не е голяма, но срокът на експлоатация на алуминиевите външни щори е по-голям, те са и по-устойчиви на външни влияния и висока температура. Разбира се и ПВЦ варианта е доста ефективен.

Друг параметър, който оскъпява е размерът на прозореца и ширината на ламелите.

Нестандартното оцветяване също допринася за оскъпяване на съоръжението.

Разбира се всички тези параметри зависят изцяло от вашите възможности и желания.

Направете вашия избор и открийте най-подходящите варианти за вас!