Лепене на плочки върху фибран

1
1762
Добави коментар
fire19
fire19

Съвременните технологии позволиха създаването на редица нови строителни решения и приложения при изграждането на домовете.

Едно такова ново решение е с изолационния материал фибран. В този текст ще разгледаме процедурата лепене на плочки върху фибран и в противовес лепене на плочки върху мозайка – ремонтна дейност с по-стара история. 

Фибран плоскостите са предназначение за топлоизолиране и се използват при най-различни части от сградата. Като се започне от пода при приземния етаж, през подовете между етажите; при мазета, гаражни постройки, при тераси, до малки покриви, скатни покриви. Те са много ефективни за съвременното строителство и затова се ползват с голямо разпространение.

Фибранът като тооплоизолационен материал се произвежда от полистирен и подходящи разбухващи вещества чрез непрекъснато екструдиране, от това постоянно се формира непрекъсната плоскост с желаната дебелина. Когато тя се монтира като слой на повърхността, тя не е естетически издържана като горен слой в интериор. Затова не малко собственици избират да налепят плочки върху фибран. По този начин собствениците се възползват и от отличителните изолационни характеристики на фибрана и от красивата визия на избраните плочки.

Решението може да бъде в две ситуации: план за поставяне на фибран за топлоизолация и плочки върху него, и решение за поставяне на плочки върху вече монтиран фибран. Важното е фибранът да е ползван там където има нужда от топлоизолация, а не да се ползва като неефективно решение. Поставянето на плочките можете да консултирате със строителната фирма или майсторите. Също така поставянето на фибрана също е добре да бъде консултирано, защото както отбелязахме – търси се ефективност.

Обикновено лепенето на плочки върху фибран не е толкова сложна процедура и всеки добър майстор би се справил. Вариация може да има според помещението и мерките, които трябва да се вземат при лепене. Като цяло обаче опитните майстори знаят как да си свършат работата. 

Днес е много по-вероятно да видите стара настилка от мозайка. Тоест процедурата лепене на плочки върху мозайка е нещо, което е много по-вероятно от търсенето за лепене на плочки върху фибран. Именно старите мозайки създават проблеми изискващи нанасянето на плочки върху тях. Такива проблеми са трудното им отстраняване, напукани и захабени стари мозайки, или ниска порьозност на мозаечния слой.

Няма да влизаме в детайли как се лепят плочки върху мозайка.

Това ще бъде дело  на майсторите. Вие трябва обаче като собственици да прецените мозайката дали е случай за поставяне на плочки върху нея. Това по-често се случва при стари сгради, вили извън града, при несполучили мозаечни решения. Имате ли такъв случай, можете да се свържете с майсторите, които ще изпълнят ремонта. Обикновено за лепене на плочки се плащат материалите и труда, цената е на квадратен метър.

Днес можете да разчитате на качествена намеса от строителните фирми. Ако избирате такава онлайн можете да разгледате какви услуги предлагат и какви са изпълнявали досега. Често услугата лепене на плочки присъства, но не винаги е пояснена. При някои има услугите лепене на плочки върху фибран, върху мозайка и върху други повърхности. Достатъчно е да започнете разговор за услугата и ще разберете бързо дали от дадената фирма са способни да я извършат.