5 добри причини да се събудите рано

1
158
Добави коментар
vocala
vocala

Ставането по-рано сутрин е най-добрият начин да започнете деня.

Докато старата поговорка „ранно пиле рано пее“ може да не резонира добре с хората днес. Ранно ставане, за да правите сутрешно бягане, лежерно четене на вестник с кафе, или просто по-малко стресиращо пътуване до работното място със сигурност ще стане.

Ранното ставане всъщност е тайната съставка за успеха на много предприемачи, спортисти и медицински специалисти. Това е така, защото им дава начало на деня и им позволява да свършат повече, докато светът все още спи.

Съществуват и множество други ползи за здравето при връщане на будилника назад с час или повече. Вижте тези пет добри причини да се събудите по-рано сутрин.

Може да подобри когнитивната функция

Хората, които стават рано сутрин, могат да се концентрират по-добре, да са по-внимателни и да останат заредени с енергия през целия ден. Тъй като мозъкът на хората е по-буден сутрин, фокусирането върху важни задачи по-рано ще ви позволи да вземате по-добри решения от хората, които работят по-късно. Проучване от Харвардския университет през 2010 г. установи, че сутрин хората имат по-добри умения за решаване на проблеми, получават по-добри оценки в училище и получават по-високоплатени работни места.

Помага ви да спите по-добре

Събуждането по-рано прави по-лесно лягането по-рано и ви помага да получите по-добър сън. Това помага за регулиране на вашия циркаден ритъм и може да доведе до по-добро качество на съня. Адекватният сън може да понижи кръвното ви налягане, да засили имунната ви система и настроение, както и да подобри мозъчната функция. Освен това, от друга страна, хората, които са нощни сови, са по-склонни да се чувстват уморени и да развият нарушения на съня.

Повече време за закуска

Нищо не започва ден по-добре от здравословната закуска. В края на краищата храната е горивото, от което хората се нуждаят, за да се чувстват заредени и готови да се изправят пред света. Само кафето и бисквитите няма да ви дадат това, от което се нуждаете. Насладете се на питателна закуска от печени филийки с яйца или кисело мляко и плодове, за да започнете деня си както трябва.

Направете упражненията си рано

Прекалено сте уморени или прекалено заети, за да тренирате в края на деня? Опитайте да отидете на фитнес или да бягате първо сутрин. Сутрешната тренировка инициира прилив на ендорфини, които ще подобрят настроението ви, ще намалят стреса, ще намалят тревожността и ще повишат енергийните нива.

Повече време за себе си

Събуждането по-рано ви позволява да наблюдавате изгрева на слънцето и да прекарате спокойно вкъщи, преди половинката ви да стане и децата да започнат бурно подготвяне за училище. Грижата за себе си е от жизненоважно значение, така че отделете това време, за да се насладите на кафето си, изведете вашето куче на дълга разходка, напишете своя списък за пазаруване, организирайте календара си или просто отделете малко повече време за себе си. Настройката на будилника по-рано ще ви даде допълнително време.