Как се става Дядо Коледа?

35
Добави коментар
naskoki
naskoki

Първо трябва да си отговорим на въпроса какво всъщност представлява Дядо Коледа?

Това е един много симпатичен старец с бяла коса и брада, който много добре знае как да направи хората и най- вече децата щастливи…

В Япония отвори врати „Училище за Дядо Коледа“ където учат хората как да правят децата истински щастливи и как да им вдъхват вяра, че стават чудеса. Само за един уикенд са се събрали 88 желаещи да облекат костюма на добрия старец. 

Кандидатите за образа на известния в Япония Санта-сан, могат да усвоят подходящите умения в Академията за Дядо Коледа. Учебното заведение се намира в модерния район „Ропонджи“ в японската столица. Курсът за Дядо Коледа започва с подготовката на кандидатите за ролята. 

Мераклиите овладяват вълшебни трикове за разчупване на леда с недоверчивите малчугани. Голяма част от уроците са посветени на овладяването на изкуството да се отговаря на трудни детски въпроси – като например: „Нашата къща няма комин и има охранителна система, как ще влезеш, за да ми оставиш подаръка?“…

След теоретичната част, кандидатите за Дядо Коледа плъзват по улиците на Токио, където разменят поздрави с минувачите и позират за снимки.