Кучешката храна е за кучета, котешката храна е за котки Избрана

1
Добави коментар
valevbg
valevbg

 

Яденето на котешка храна вероятно няма да навреди на кучето ви, макар че е най-добре, да не я яде през цялото време.

Кучета срещу котки

Котките и кучетата се нуждаят от различни храни. Котките са изцяло хищници, което означава, че обикновено не ядат нищо друго освен месо, докато кучетата са всеядни, което означава че ядат и растения заедно с месото.

Ограничен прием на храна при котките

Котешките храни са направени предимно от месо и месни продукти, така че в дългосрочен план могат да са твърде хранителни за кучетата и да предизвикат проблеми с храносмилането. Те са и по-богати на калории отколкото храните за кучета, така че могат да доведат до затлъстяване при кучетата. Заради допълнителните мазнини и калории, често котешките храни са по-вкусни от кучешките, така че дръжте под око кучето си, за да се уверите, че не се е отдало на котешките гранули.

                                                 

Специфични храни

Докато котешката храна обикновено е ОК за кучетата, кучешките храни нямат крайно необходими хранителни вещества, от които котките се нуждаят за да са здрави, така че котките не могат да живеят на кучешка храна. Като цяло най-безопасно е да храните домашния ви любимец с вида храна, създадена за да бъде най-здравословна според спецификата му. (Поровете могат да бъдат изключение. Те са единствените домашни любимци, освен котките, които са изцяло месоядни, което е причината поровете да могат да живеят на котешка храна.) Моля, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар, за да обсъдите храната, подходяща за индивидуалните нужди на домашния ви любимец.

cпoдeлянe в coциaлни мpeжи