HTC Windows Phone 8X получава „Keep WiFi on“

1
Добави коментар
user888
user888

Добре е, когато ъпдейтите на операционната система се изпращат директно от компанията, която създава операционната система.

Такъв е случаят с Windows Phone 8 платформата. От Microsoft не разрешават налагането на допълнителни външни потребителски интерфейси в Windows Phone и на практика всеки ъпдейт пристига много бързо.

Собствениците на HTC Windows Phone 8X смартфона, вече получават първия си ъпдейт. Ъпдейтът простига OTA (Over-The-Air) и включва важни нови функционалности.

Най-важна и основна функционалност, според нас, е възможността, WiFi модулът да остане активен при заключен смартфон (Keep WiFI on when screen times out). Това е особено важно, защото всяко приложение, което използва push нотификации преминава към връзка през мобилния оператор в случай, че заключите екрана на телефона. Особено важно е за Skype приложението. Ще обясним това със следния пример…

Новият Skype за Windows Phone 8 работи на приципа „Always on“. Писахме за това тук, но ще обясним отново накратко. За да намали разхода на енергия на мобилното Ви устройство, Microsoft създава Skype така, че можете да зададете на приложението как да Ви показва на останалите потребители в мрежата на Skype. След минимиразне или затваряне на Skype при Windows Phone 8, статусът Ви се пази на сървъра, а не в телефона (самото приложението отдавна е съспенднато). При получаване на входящо обаждане или текстово съобщение, същото се пушва към телефона, след което се стартира Skype повторно. Именно този начин на работа позволява на телефона Ви да изразходва по-малко енергия (като държи Skype изключен). В момента, в който заключите телефона си обаче, WiFi спира и целият Ви трафик започва да преминава през интернета на мобилния оператор. В случай, че получите Skype обаждане и го приемете – всичко минава през нета на същия (мобилния оператор). Поне според нашите тестове, нещата се случват точно по този начин. Предвид пакетите за мобилен интернет, които се предлагат в България – това много бързо може да изразходи бързия Ви достъп до интернет, след което да преминете на неограничен, но бавен. В случай пък, че нямате интернет пакет – ще бъдете неприятно изненадани в края на отчетния период.

Тагове: HTC, Microsoft, WIndows Phone, Windows Phone 8S, Windows Phone 8X, WP, WP8