Положително мислене

17
Добави коментар
lveleva
lveleva

  Има само едно нещо, което решава всеки проблем и  това е да обичаш себе си. Когато хората започнат да обичат себе си все повече всеки изминал ден, невероятно е как животът им става все по-добър. Чувстват се по-добре, получават работата, която искат, имат парите, от които се нуждаят и връзките им или се подобряват или негативните изчезват и отварят място на нови, по-добри. 

Тук са 12-те неща, които ще ти помогнат да се научиш да обичаш себе си.  

1. Спри с критиката 

Критиката никога не променя нищо. Спри да се критикуваш. Приеми се такъв, какъвто си. Всеки се променя. Когато се критикуваш промените ти са негативни. Когато одобряваш себе си – промените са положителни. 

2. Прости си

Остави миналото да си отиде. Направил си най-доброто, което си могъл тогава с разбирането и знанията, които си имал. Сега израстваш, променяш се и ще живееш живота си различно. 

3. Не плаши сам себе си

Спри да се тероризираш с мислите си. Това е ужасен начин да се живее. Намери образ в главата си, който ти доставя удоволствие и веднага премини към него, когато негативна мисъл мине през ума ти. 

4. Бъди внимателен, мил и търпелив

Бъди нежен към себе си. Бъди мил към себе си. Бъди търпелив към себе си докато се учиш на нови начини на мислене. Отнасяй се към себе си като към някого, когото наистина обичаш. 

5.  Бъди мил към духа си

Самоомразата е да мразиш собствените си мисли. Не мрази себе си за това, че мислиш. Внимателно променяй мислите си. 

6. Хвали себе си

Критиката разкъсва вътрешния ти дух. Похвалата го изгражда. Хвали себе си колкото можеш повече. Кажи си колко добре се справяш с всяко малко нещо. 

7. Подкрепяй себе си

Намери начини да се подкрепяш. Обърни се към приятели и им позволи да ти помогнат. Трябва да си силен, за да помолиш за помощ, когато се нуждаеш от нея. 

8. Отнасяй се с любов към недостатъците си

Признай, че си ги създал, за да се справиш с нуждите си. Сега намираш нови, позитивни начини да задоволиш тези нужди. За това с любов освободи старите негативни модели. 

9. Грижи се за тялото си 

Научи повече за здравословното хранене. От какъв вид гориво има нужда тялото ти, за да има оптимална енергия и жизненост? Научи повече за упражненията. Какъв вид упражнения ти доставят удоволствие? Почитай храма, в който живее духа ти! 

10. Поглеждай се в огледалото

Поглеждай често в очите си. Изразявай това нарастващо чувство на любов, което изпитваш към себе си. Прости си докато се гледаш в огледалото. Говори на родителите си докато се гледаш в огледалото. Прости и на тях. Поне веднъж дневно си казвай: „Обичам те, наистина те обичам!“

11. Обичай себе си

Не чакай докато се почувстваш по-добре, докато свалиш килограми, докато намериш нова работа или нова връзка. Започни сега и дай най-доброто от себе си. 

12. Забавлявай се

Спомни си нещата, които са били удоволствие за теб като дете. Включи ги в сегашния си живот. Намери начин да се забавляваш във всичко, което правиш. Отпусни се и изрази радостта си от живота. Усмихвай се. Смей се. Радвай се и Вселената ще се радва с теб! 

Източник: http://positive-thoughts.typepad.com