Как да се спасите от грипа в офиса

2
Добави коментар
mmmimi
mmmimi

Ако все още не знаете, че върлува грип, честито – съвсем скоро ще разберете, защото носът ви ще се запуши, сякаш сте втъкнали в него тампоните на приятелката ви.

По принцип работните места са чудесни развъдници на бацили. Голяма част от работягите не си остават вкъщи, когато се чувстват зле и по този начин излагат на реален риск своите колеги. Някои дори си мълчат, само и само някой да не ги изпрати вкъщи. Ето ви няколко инструкции, които отвсякъде ви се повтарят всяка година, но вие така и не спазвате и в крайна сметка се тръшвате ни живи, ни умрели да си изкарате грипа като пичове.

Внимавайте с докосванията: Изследванията сочат, че местата с най-много бацили в офисите са кранчетата за водата, дръжките на вратите, вратичката на микровълновата печка и клавиатурата. Експертите съветват всеки ден да почистваме бюрото си, за да се предпазваме от бактерии, да мием ръцете си всеки път след като сме ходили до тоалетната и т.н.

Мийте си ръцете: Преди ядене, след като се разглеждали списание или вестник, след срещи и т.н. Не е нужно да ви напомняме, че трябва да използвате и сапун.

Хидратирайте се: Дехидратацията в комбинация с недостатъчно сън и стрес чудесно отслабва имунната система. Затова пийте повечко вода.

Витамини: Ако усетите, че лесно се уморявате, снабдете тялото си с витамини.

Не се пипайте… по лицето: Не си търкайте очите, не си бъркайте в носа и устата, за да не давате на микробите зелена светлина за инвазия в тялото ви, която да доведе до срамно разстройство и трудно прибиране до дома.

Източник: Mashable