Граждани на протест срещу рекета на „Топлофикация – София“ | TemaDaily.bg – Темите на деня

1
Добави коментар
temadaily
temadaily

Граждани на протест срещу рекета на „Топлофикация – София“
Дружеството е извършило 350 нарушения срещу българското и европейското законодателство

04 Февруари 2013 14:47
0

принтирай

|

текст

Ще излезем на протест против рекета на „Топлофикация – София“, заяви Дончо Дудев, един от инициаторите на протестите срещу високите сметки на столичното топлофикационно дружество.

Акцията ще се проведе в неделя от 11:00 пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. „Явно в България нещата няма как да се случат по нормален начин, а трябва да излизаме на улицата да защитаваме правата си“, каза още Дончо Дудев. На специална пресконференция гражданите, които в знак на протест изгориха сметките си за парно пред Столична община на 20 януари тази година за пореден път повдигнаха темата за нуждата от индивидуални договори с „Топлофикация- София“.

Гражданите смятат, че са налице 350 нарушения на българското и европейското законодателство от страна на столичното топлофикационно дружество. Те не са доволни от начина, по който се изчислява потребеното количество енергия, не смятат, че трябва да плащат на базата на прогнозни количества и дори да им се начисляват лихви ако не плащат на време сметките си, изчислени въз основа на прогнозата. Някои от тях дори призоваха абонатите на столичното топлофикационни дружество да не плащат нищо до получаването на изравнителните сметки.

„Реален пример за ненадписана изравнителна сметка от „Топлофикация“

„Аз плащам това, което аз изчисля и плащам по банков път“, разказа Стоян Грозданов. „Топлофикация – София лъжат с количествата, които начисляват във фактурата“, твърди той. Според него за сградна инсталация би трябвало да се плаща от етажната собственост. „Топлофикация-София“ не могат да изискват от нас задължения след като нямаме индивидуални договори“, смята Митко Грозев, който вече е осъдил дружеството. Той смята да заведе още едно дело срещу „Топлофикация – София“ заради измамни фактури.

 

източник: БГНЕС

Тemadaily/Кирил Беспалов

Тагове: Топлофикация София нарушения протест Стоян Грозданов