7 от най-вълнуващите пътешествия с велосипед по света – тема за Светът – Idi.bg

44
Добави коментар
tao
tao

 

 

Alpe d’Huez, Франция

 

 

Този 14 километров маршрут доста ще ви поизпоти! Как ви звучи 1120 м вертикално изкачване, което варира между 7.7% и 12%? На нас ни звучи като мускулна треска и тежко дишане накрая. Но също така е и едно изживяване, което си струва всичко това! Осмелете се да се преборите с най-известното изкачване в историята на колоезденето и се наредете сред онези, които са преминали по маршрута и носят гордо тениските с логото. Разбира се и гледката по трасето е страхотна, но не се улисвайте, имате да градите репутация!

Dubois, Уайоминг до национален парк Grand Teton, САЩ

 

И това е един нелек маршрут, но гледайте на изкачването на Togowotee Pass като на инвестиция – след него ще се позабавлявате! Хапнете нещо в Cowboy Cafe в Dubois преди да се заемете с покоряването на трасето. А то започва със серия от неприятни наклони, по които трябва да се изкачите. Когато стигнете до слизането към Teton обаче, ще забравите набързо умората – гледката е просто страхотна!

Port Phillip Bay, Мелбърн, Австралия

 

 

Port Phillip Bay е залив край голямото соленоводно езеро Bass, чиято крайбрежна линия е дълга около 260 км. Това обаче не означава да карате колелото си по равни пътеки и облечени само с бански! Базалтови равнини се редуват с гранитни хълмове, мъчителни изкачвания и невероятни гледки към залива и соленото езеро Bass.

Национален парк Jotunheimen, Норвегия

 

 

„Властелинът на пръстените“ може и да е сниман в Нова Зеландия, но Норвегия със сигурност също е била достоен претендент. Jotunheimen е най-високата планинска зона в Скандинавия и предлага безкрайни възможности за ентусиастите. Привечер планинският път е обвит от ледена красота, която сякаш не е от този свят. Маршрутът е стръмен и със стабилно изкачване, но красивите гледки към кристалните планински езера край пътя определено си струват! Ако предпочитате да карате по по-лек маршрут (с по-малко хълмове) идете до Sognefjord Cycle Route между градовете Borluag и Turtago. Трасето комбинира планини и фиорди без да бъде прекалено тежко.

 

Gorges de la Jonte, Франция

 

 

Лешоядите, които кръжат над пътя не са окуражаващи, но ако карате в правилната посока (от Meyrueis до La Rozier) нанадолнището ще ви се услади (а и няма да има опасност да се превърнете в храна за лешоядите от преумора). През есента дърветата, които са кацнали по склоновете на пропастта Jonte се обагрят в красива феерия и представляват изключително красива гледка. Ако решите да карате от La Rozier до Meyrueis доста ще се поизпотите, но при всички случаи това трасе си заслужава!

От Whitehaven до Sunderland, Великобритания

 

 

От море до море! Този класически маршрут прекосява Англия (е, през най-тясната точка, но все пак!). Ще видите цялата страна – от мините, през северните езера, равнини и чак до другия бряг! Трасето е с дължина от около 225 км и по-издържливите ще успеят да го изминат и за 1 ден. Това обаче не би ви оставило време да се насладите на чаша бира, което на нас ни се струва направо безсмислено! Отделете си време и за разглеждане, тъй като ще има какво да се види.

 

 

От Лондон до замъка Hever, Великобритания

 

 

Ето, че пак сме на острова (имаме слабост към него), но този път ще караме колело от Лондон до замъка Hever – а това е един класически уикенд маршрут! Започнете от Кент. Хълмовете тук са нисички, но ще стигнете до Westerham Hill, който не е чак толкова безобидно препятствие. Кент, огрян от слънчева светлината е красива гледка (дори под дъжда мястото пак е изключително!). Отбийте се до замъка Hever за един бърз урок по история преди да се отправите към West Peckham и пъба „The Swan”. Към основното трасе има предостатъчно отклонения, които ще ви позволят да видите по-старото лице на Англия без да се налага да минавате повторно по един и същи път!

 

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1381 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност