Илияна и Даниела за п-р Пламен Петров

3
Добави коментар
hristiqnin
hristiqnin

Австрия е страна с висок стандарт и тук е много скъпо, нямам впечатление тези хора да са забогатели, тук в Тирол!

Но станах свидетел, как Магдалена написа донос в интернет, което много ме възмути и изненада. Не съм очаквала това от християнка, такава непростителност от нейна страна, толкова дълбока злоба и клевета срещу пасторското семейство,че не мога от няколко дена да спя спокойно. Тя още преди една година имаше този проблем но ми обеща, че ще ги забрави тия хора, а се оказа че сега се сети да ги изобличава, а мен помоли да й стана свидетел срещу Пламен Петров.

Аз й отказах, това си е клевета и е против моите убеждения. Пастора е „ангорско зайче“ в сравнение с отровата, която се изля от Магдалена пред така наречените християни/разбира се, някой, не всички/, че веднага се надигнаха разкъсващи ревове. Бог да помага на всеки и дано се озаптят „Не съдете, защото ще бъдете съдени“ Нека се занимаваме със свети дела! Амин

Илияна Павлов | 12.02.2013, Австрия

Мили братя и сестри, християни!

Преди няколко дена се появи едно ужасяващо писмо от Магдалена Карагьозова, в което тя обвинява Пламен Петров, че е лъжеучител и т.н. В това писмо аз – Даниела Стоянова Sturm, съм описана като лице, което се занимавало с окултизъм и, че съм давала пари на семейството на Пламен Петров. Искам да обясня цялата ситуация, която може да бъде погрешно схваната и да опровергая някои твърдения.

Първо, аз познавам тази жена (Магдалена) от 19 години. Тя беше много добра моя приятелка, дори и децата ни се познават от малки. През 2005 година имахме спор по отношение на възпитаването на децата и тъй като не се чувствах добре след разговора ни, аз реших, че нямам нужда от приятели, които не се държат добре с мен. По това време аз четях книгите на Петър Дънов, Buddha, занимавах се с Qi Gong, Tai Ji, рейки, медитация, да, смятах, че съм на правилен път и търсех Бога, и не разбирах, че това е грешна посока. По-късно почнах да се моля да простя на Маги и тя на мен.

Минаха 5 години и ние се срещнахме, тъй като тя ми разказа за Пламен Петров и искаше да се видим. На 08.07.2011г. имаше християнско събиране в дома на Маги и там аз се запознах с Пламен и семейството му. Благодаря на Бога, че така стана. Пламен и Мария са Божии служители и мои духовни родители. Тази вечер аз получих освобождение и кръщение в Светия Дух! Магдалена ме покани да участвам в хвалението и започнахме църква. Всъщност Магдалена и семейството й ходеха в църквата „Every Nation”. По това време Магдалена препоръчваше Пламен и смяташе за пастир, а говореше против пастор Маркус и му написа писмо, с което Пламен не беше съгласен. Ако се наложи, ще бъде публикувано. Там ще видите за какво става въпрос.

Минаха два месеца, ние репетирахме всяка седмица в хвалението, трябваше да има синтезатор, апаратура и т.н. И аз купих тези неща, за да помогна на църквата. Всеки християнин би постъпил така! Нали вяра без дела е мъртва? Междувременно, семейството на Пламен беше без позволение за работа, беше трудно за българи.

Учудвам се, че Магдалена повика семейството на Пламен, без да им каже, че нямат право да работят в Австрия. Хората бяха без работа, без пари. Трябваше да им помагаме. И не само аз, но много от нашите братя и сестри от църквата даваха, защото това е Христовата любов. Аз давам на драго сърце, когато някой е в нужда, и това е библейско.

Ако вие четете Библията и слушате поученията на Пламен, ще видите, че няма никакви ереси, напротив! Цялата църква желае той и семейството му да остане тук при нас и да проповядва Божието слово! Самата Магдалена слуша проповедите и знае, че Пламен е Божии служител!

На 23.12.2011г. имаше тържество – християнски концерт в нашата църква. Явно Магдалена не е била доволна от моето присъствие и облекло, и на другия ден написва писмо на Пламен (то също може да бъде публикувано), в което казва, че в мен има дух на Езавел и навиваше пастора трябва да ме изхвърли от църквата. Представете си, как пастора трябва да изхвърли едно християнско бебе на 6 месеца от църквата! Вие бихте и го направили?

Тъй като Пламен не пожела да направи това, те започнаха да пишат обвинителни писма към Пламен и църквата. Така тя самата се самоизхвърли и никой не желае да има контакт с нея. Според мен има непростителност, която я кара да отмъщава. Смятам, че това не е християнско!

Пламен лично се извини на Магдалена, въпреки, че тя трябва да се извинява и покае. Но вместо покаяние виждате какво става. Сами съдете. Аз съм свидетел на всички тези събития от самото начало.

Магдалена се опита да накара една друга българка да свидетелства за тези лъжи, но не успя. Накрая, нейната сестра, която живее в България и няма представа за какво става въпрос, лъжесвидетества. Питам се дали има страх от Бога, като върши тази неправда?

Братя и сестри, умолявам ви, да не вярвате на думите на Магдалена. Тя изрече фалшиво свидетелство, като каза, че е сънувала Бог да й говори и казва, че в мен има дух на Езавел, но нямаше потвърждение. И сега няма. Как може някой да съди моите мотиви, значи той ми става съдия, а има само един съдия – Исус, оставете Той да съди, не ставайте съдии, без да знаете какво се случва! Умолявам ви да не замърсявате сърцата си с такива мръсотии. Исус каза в Матей 15:19,20, че „не това, което влиза в устата, но това, което излиза от устата осквернява човека.” Ще се моля за Маги и нейното семейство. Бог да им прости, защото не знаят какво правят – богът на този свят е заслепил очите им и те ходят в тъмнина. Дяволът мрази истинските Божии служители и се опитва да ги унищожи, но аз казвам: „По-велик е Този, Който е в нас от този, който е в света.” Вие знаете значението на думата „сатана” – клеветник. Не ставайте като него и не му служете – Откр. Йоан 12:9-11. Припомнете си какво казва Яков в 3-та глава за езика – че човешкият език не може да бъде опитомен (Яков 3:8-12). „Не може от един извор да тече сладка и горчива вода”.

Тази жена беше хвалителка на Бога, но какво стана с нея? И още нещо: Апостол Йоан казва: „изпитвайте духовете, дали са от Бога.” Това от Бога ли е, да клеветиш? За Божия слава и е? Не! Направо се страхувам, че има такива християни!

Когато звъннах на съпруга на Магдалена, и го помолих да престанат да пишат тези лъжи, той ме нарече с всякакви обидни думи, не бих го повторила, защото ме е срам. Но това е, пътят е трънлив, но ще го извървим докрай! Сам Исус каза: „Ако Мен мразеха, и вас ще мразят, ако Мене гонеха и вас ще гонят….”

Благословения! Искрено ваша сестра в Господа – Даниела. Ако имате въпроси, пишете ми моля на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Багодаря ви!

P.S. В Притчи се казва: „Благите думи са медена пита, сладост за душата и здраве за костите“. Обратно на това отровните думи са болест, те са съкрушителни за душата и костите. Исус ни казва в Йоан 10:10 „Крадецът идва да открадне, разруши и убие…“
Ето, сами се убедете коя духовна сила действа в този случай. Врагът иска да ни разедини и разруши всичко и всеки, който истински следва пътят на Господа. Но „Исус дойде да ни даде изобилен живот!“ В случая с момичето Christiane нещата стоят така: Магдалена я намери плачеща на улицата и я доведе на нашето събиране и една сестра. Там се молихме за нея. Тази вечер тя почувства Божията любов и оттогава често идва на църква и на домашна църква. Да, тя беше в болницата съвсем в началото, след като се запознахме, но благодарение на молитвите, и усърдното четене на Библията Бог я изцели. Слава на Исус! Сега тя редовно идва на църква.
Ако искате мога да ви свържа с нея, попитайте я самите вие. Между другото аз й пращам всеки ден стихче от Библията и тя на мен. Станахме много добри приятели, Бог сближава хората, защото излива любовта си в нашите сърца.
Трябва да знаем, че сатана изпитва изключително удоволствие да прави дразги и войни между хората и най-вече между Божиите деца. Нека не му даваме шанс да се наслаждава, но да му строшим главата. Това е нашата задача: „Да се покоряваме на Бога и да се съпротивляваме на дявола и той ще бяга от нас“. Вие знаете, че никой човек не е перфектен, Бог използва не съвършените, но които искат да Му служат от сърце. Забележете, че всеки път, когато някой прави грешка, дяволът веднага го обвинява.
Църквата не е място за перфектни хора, а място за усъвършенствуване на характера ни. Но да си припомним какво каза Исус на фарисеите, които обвиняваха една грешница?: „Който е без грях, нека първи хвърли камък“. Нека да не хвърляме камъни по другите, но да се отречем от себе си и да следваме Исус! Амин! Това казвам с чисто и искрено сърце. Бог да ви благослови изобилно!
С обич: Даниела Sturm

Бележка от редактора
Малко след публикуването на първата статия към сайта бяха изпратени многократни нападки и заплахи, както лично от Магдалена, така и от група от 10на човека нейни поддръжници и роднини. Сред обвиненията и обидите присъстваха: „повърхностна медия“, „бълващи бълвочи“, „не четящи Библията“, „просещи пари“, „взимащи пари от п-р Пламен Петров, за да публикуват статиите“, „обсебени от духа на езавел“ и други, които не са за цитиране в публичното уеб простраство. Стигнахме до заключението, че освен изобличение жената има нужда и от помощ, или просто търси популярност.
Ще се постараем за напред да не занимаваме аудиторията на сайта с нея и всичко друго свързано с нея. Нека Бог я благослови!