При нарушена микрофлора пийте билков чай

4
Добави коментар
Galana
Galana

Дисбактериозата е състояние, при което е нарушен микорбният баланс в организма. Обикновено това се отнася за нарушения в микрофлората на храносмилателния тракт, което води до смущения в чревния тракт-коремни болки, запек, диария, гадене, подуване и хронична умора. Може да се прояви и върху кожната повърхност, белите дробове, носа, синусите, ушите, ноктите или очите. Смята се, че това е нормално протичащо явление, което отшумява, когато защитните сили  на тялото се възстановят. Ето няколко рецепти, които подобряват микробния баланс.

В 400 мл. кипяща вода сипете 3 чаени лъжички лайка и 1 чаена лъжичка мента. Свалете от котлона и оставете да кисне 15 минути. Прецедете, налейте течността в термос и поставете 4 бучки захар. Пийте топлата запарка на глътки вечер преди лягане, ако се събудите през нощта и сутрин веднага след ставане от сън. По време на лечението не трябва да се консумира прясно мляко, дразнещи храни (люто, солено) и газирани напитки.

Смесват се равни части цветове от бял равнец, листа от живовляк, коприва и маточина. Запарват се в термос, като на 1 чаша вода се поставя 1 чаена лъжица от сместа. Оставя се да кисне 30 минути, след което се прецежда. Пие се 3 пъти дневно топла отвара по половин чаша преди ядене. Децата приемат една четвърт чаша.

При хроничен ентероколит се смесват по 100 гр. лютива мента, лайка, семена от кимион, жълт кантарион, резене, кървавиче, сладък корен, лечебна динка, плод от шипка, съплодие от елша. В 400 мл. вода се приготвя отвара от 2 супени лъжици от билковата смес. Пие се 3 пъти дневно по половин чаша 20 минути преди хранене.

ВАЖНО: Ако публикацията При нарушена микрофлора пийте билков чай ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!