Самозалепващи полимерни джобове

1
Добави коментар

Самозалепващите джобове са един от най-универсалните продукти, които могат да имат различни приложения. Те могат значително да подпомогнат реализирането на вашите проекти. Характерното за тези все повече набиращи популярност продукти е, че те са изработени изцяло от полимерни материали. Това означава, че те могат да бъдат повторно рециклирани и преработвани. Всички джобове са с нанесен предварително акрилен адхезивен слой. Това улеснява тяхното приложение в максимална степен, тъй като те са готови да бъдат директно поставени върху вашите изделия. Полимерните джобове са с термично заварен фин шев, което ги прави изключително здрави. Те се произвеждат с предпазен лайнер, който пречи на изсъхването на нанесения акрилен адхезив и го защитава от напрашаване при съхранение. Използването  на адхезивите е съобразено със специфичното приложение на продуктите. Те могат да се залепват на хартия, картон, стъкло, ламинати, фолио, винил, твърда подвързия. За тяхното производство се използва най-често  PVC или PP с дебелина от около 250 микрона. По-долу ще разгледаме основните видове джобове и тяхното приложение.

 

Джоб за папки и менюта

Този интересен продукт е известен още като „Ъглов джоб“, което доста добре описва неговото приложение. Особено улеснява процеса по изработване на папки. Много често този вид джобове можете да откриете в два основни варианта: с равни страни или ъглов джоб с неравномерно отрязани стени. Повечето от клиентите ни предпочитат първия вид джобове като една от причините е доста по-ниските им цени. Продукта можете да откриете в най-различни размери – от 32 мм х 32мм до 210мм х 210 мм. Както можете да се досетите, ъгловите джобове могат освен за папки да бъдат използвани при вашите менюта и албуми, тъй като позволяват лесна подмяна на съдържанието.

Най-често използваните размери джобове при производството на папки са с размер 150 мм х 150 мм и 170 мм х 170 мм. Тук е важно да отбележим, че на пазара се предлагат и джобове за папки със заварен джоб за визитки. За менюта и албуми се предпочитат най-малките размери от 32 мм х 32мм.

 

Джоб за визитки и картови продукти

Този вид джоб с универсално приложение може да бъде сложен навсякъде във вашите информационни и маркетинг материали. Той е абсолютно прозрачен – по никакъв начин не влияе на дизайна, с универсален размер за най-често използваните формати на визитките и се предлага в редица варианти. Можете да избирате дали да е отворен отстрани, дали да е със скъсено предно фолио или с щанцован отвор за по-лесен достъп.  Най-често размерите, които се предлагат за такъв вид джобове са 95 мм х 60 мм. Вариантът със скъсено предно фолио е предпочитан от клиентите. Освен за визитки, тези джобове са приложими и за картови продукти, за ваучери за остъпки и  промоции.

 

Джоб за дискове

Сигурни сме, че ви се е налагало да използвате дисковете като информационни носители към вашите презентации и проекти. Много често спецификата на материалите ви не позволяват използване на стандартни меки или твърди холдери за дискове. Именно в тези случаи можете да използвате джоб. Какви са неговите предимства:

бихте могли да го позиционирате навсякъде – на предна корица, за гърба на материалите, във вътрешните страници;
джобът за дискове е абсолютно плосък – това означава, че няма да създава допълнителен обем, което се случва с използването на стандартни холдери;
джобът обгръща дисковия носител и го предпазва от надраскване и външни влияния;
джобовете за дискови носители са разнообразни и можете да изберете винаги най-подходящия вариант;
те са с универсален размер: 126 мм х 126 мм за стандартен размер на носителя или 90 мм х 95 мм за мини размер на диска.

 

Джоб за гръб на класьор

Този вид самозалепващи джобове ви позволяват сами да правите своите класьори. Не е необходимо да използвате готови формати и дизайни. Използвайки джобовете за гръб вие лесно можете да сменяте информацията на класьора. Можете да избирате сред много и разнообразни размери, можете да съчетавате различни формати на джоба, можете да използвате един или няколко джоба на гърба, в зависимост от вашата необходимост.

Най-често се предлагат джобове със следните размери: 19мм х 75 мм, 25мм х 75 мм, 35мм х 75 мм, 35 мм х 102 мм, 46 мм Х 75 мм, 55 мм х 102 мм.

 

Стандартни самозалепващи джобове

Стандартните джобове се предлагат в добре познатите формати: А4, А5, А6, А7. Те имат универсално приложение и служат за допълнителна защита на вложените информационни материали или рекламни визии. Могат да бъдат използвани за редица изделия – папки, рекламни и информационни маркетинг материали, учебни помагала, менюта и други.

 

Самозалепващи джобове за карта памет и USB

Тъй като този вид носители са доста популярни и масово използвани, джобовете често са един от удачните варианти за тяхното разпространение. Като стандартен вариант за карти памет се използва 52 мм х 60 мм с прихлупващ се капак за допълнителна защита. Джобовете за USB памет са с размери 52 мм х 92 мм с прихлупващ се капак.

Подобно на останалите полимерни джобове за тяхното изработване се използват полимерни фолиа с дебелина най-често 200 – 250 микрона. За разлика от останалите джобове, които имат нанесен адхезив по цялата повърхност на гърба, тук на гърба е поставена прозрачна точка /най-често hotmelt/ , чрез която става закрепването на джоба в желаната от вас позиция. Удобството е, че бихте могли да отлепите лесно точката, да я отстраните и да продължите да използвате джоба за съхранение на картата памет или USB паметта.

Текст и снимки: Радостина Тасева (Гетина ЕООД)

Related