Даниел Делчев от „Биг Брадър-4”: Изнасилиха ме, когато бях на 7 годинки

12
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Даниел Делчев стана известен след участието си в „Биг брадър – 4”, като успя да стане и първият, изгонен от шоуто заради бой с друг съквартирант. Тогава се запомниха и неговите твърдения, че е бил „близък” с Бойко Борисов и че е “голям строителен предприемач” извън риалити формата. Биографията му впечатлява и с това, че е сирак, роден в Сливенския затвор и по-късно изнасилван в дома за изоставени деца в Чирпан.Тези дни Даниел беше забелязан да се вклинява в протеста, който организираха от ВМРО. Защо той се разгневи на репортер на „ШОУ”, който искаше да разбере с каква цел протестира и дали не е поредният самозванец, който се опитва да „яхне” вълната на народното недоволство и да извлече дивиденти, четете в скандалното ни интервю.
– Дидо, разбрах че имаш неплатени сметки за телефон към два от мобилните оператора, които те съдят за доста пари. Така ли е?
– Да, така е, но аз съм един от многото излъгани и ограбени от тези съвременни монополисти – мобилните оператори.

– Как по-точно се изразява твоят протест и защо мислиш, че сметките ти са надписани? Не е ли по-вероятно ти да си говорил безразборно и сега да не искаш да си плащаш таксите?
– Повече от сигурен съм, че сметките ми са надписани. Вярно е, че по-рано говорех повече, но се коригирах и намалих значително разговорите си.

– Разбирам, че твоят протест е самосиндикален, въпреки че си се включил към участниците в митинга на ВМРО с надеждата да се присъединят в твоята акция, и си им раздавал предварително подготвени листовки…
– Това с участниците в митинга на ВМРО стана случайно – просто те се явиха на техния сборен пункт, съвпадащ с нашия, и се засякохме. Иначе нямаме нищо общо с тях… Твърдо продължавам против монополизма изобщо – и на Енергото, и на Топлофикация, и на ВиК, и на мобилните оператори, и на банките, на всички и във всичко!

– Напоследък се наблюдава доста често срещано явление – определени хора гледат да „яхнат” вълната от големите протести и да извлекат политически дивиденти. Ще се възползваш ли и ти?
– В никакъв случай не търся политически дивиденти! Вярно е, че в такива случаи задължително се пускат провокатори, които да дискредитират честните протести на хората. Много ми хареса и това, че навсякъде хората от народа, протестиращите, изрично се отказаха от политизация на протеста – което наистина щеше да бъде голяма грешка. Направо ги изгониха на места, и с право. Всички партии досега нищо не направиха за подобряване положението на народа. Напротив – мислеха само за себе си: как да извлекат максимум изгода, как да напълнят техните лидери и последователи гушките.

– На коя партия симпатизираш и защо нееднократно си се хвалил, че си близък с Бойко Борисов – как да разбираме това?
– Вече не симпатизирам на никоя партия – всичките направо се осраха, ще ме извинявате за израза.
С Бойко Борисов са ме запознавали,

а това, че сме били близки, беше по-скоро за хвалба

пред интелигентните зрители на „Биг Брадър – 4”.

– От какво се издържаш в момента?
– Издържам се от строителни ремонти. Както е известно, в последните години работата в строителството силно намаля и аз като другите срещам сериозни трудности, но се справям някак си.

– Оказва се, че имаш и много кредитни задължения към банки – на каква стойност, успяваш ли да ги изплащаш навреме или си задлъжнял и на каква стойност?
– Вярно е, че имам кредитни задължения и към банки и към частни лица, но се надявам нещата да се оправят. Точните адреси и суми са си моя бизнес тайна, но бъдете сигурни, че ще направя и невъзможното в бъдеще и ще върна дължимото.

– Съди ли те някой за неизплатени лихви и парични задължения?
– Да, но това си е мой проблем.

– Роден си в Сливенския затвор. За какви провинения по-точно е лежала майка ти там и за колко време?
– Майка ми лежи с прекъсвания от 1980 г. в Сливенския затвор. Съдена е за измами и кражби, но не бързайте да прехвърляте нейните действия върху мене! Не всичко е ген. Има и среда, и различно възпитание, и най-вече – самостоятелно израстване.

– Разказвала ли ти е кой е баща ти, от какво е починал?
– Имам известна, но несигурна информация по този въпрос.

– Имал си и сестра, с която сте израснали заедно по домовете, но тя е починала от лекарска грешка. От същия баща ли е тя или от друг мъж на майка ти?
– Да, починалата ми сестра, Бог да я прости, беше от същия биологичен баща.

– Разказвал си нееднократно, че майка ти е била любовница на Иво Карамански година и половина през периода 89-90 г. Разказвала ли ти е нещо повече за него?
– Много искате да знаете. Това са лични неща.

– Казвал си още и че е била близка и с Филип Найденов – Фатик. По бизнес или и с него е била любовница?
– Без коментар.

– Знаеш ли къде се намира майка ти сега и тя ли е единствената твоя жива роднина? Липсва ли ти или нямаш желание да виждаш жена, която не се е грижила за теб и те е изоставила още от малък по сиропиталищата?
– Майка ми в момента е в Сливенския затвор. Всеки човек има нужда от майка и от време на време, въпреки всичко, изпитвам дълбоко желание да я видя.

– Вярно ли е, че си бил изнасилван още на 7 годинки в дома за изоставени деца в Чирпан – от кого, еднократно или системно през цялото ти пребиваване там?
– Отново прекалено личен и тягостен въпрос. Ще кажа само, че не е било системно.

– Споделял си още и че в домовете за сираци по-големите изнасилвали по-малките и са се гаврили с тях и това е било принцип там. Когато си станал по-голям, налагало ли ти се е да изнасилваш и ти на същия принцип?
– Да, така е. Лично аз като израснах, никога не съм блудствал с по-малки. Дори напротив – пердашех някои от изнасилвачите, стига да разберях, че има или се готви такова нещо.

Ще добавя и че около тези домове се настаняват да живеят и възрастни хора, които с лекота съблазняват малките и блудстват с тях. Проблемът е обществен и доста сериозен.

– Как се отразиха на психиката ти тези издевателства?
– На никого подобно нещо няма да се отрази благоприятно на психиката.

Но го преодолях с годините

Много, много е трудно, но трябва да се оцелее.

– Имаш ли сега проблеми с личните си и сексуални отношения заради тези травми от миналото?
– Ще ви припомня старата максима, че ако нещо не те убие, то те прави по-силен. Старая се да забравя какво съм преживял, защото то с нищо не ми помага сега, и при първа възможност помагам на деца в моето някогашно положение.

– Имаш ли си по-сериозна приятелка или го караш само на еднократни сексуални връзки?
– Моя си работа, но не, нямам проблеми.

– Виждам, че не си удовлетворен от въпросите ми и искаш да допълниш „самосиндикално” още неща. Давай!
– Накрая бих искал да отговоря на въпроси, на които досега не отговорих напълно и изчерпателно, или не ми бяха зададени. Става въпрос, все пак, за протестите в страната – и мои, и на мнозинството.

От тона на интервюто човек може да остане с впечатлението, че има стремеж да се омаскари един от участниците в протестите. И после и другите да се покажат като ненадеждни и вредни за обществото хора. Това не трябва де се допуска, защото така ще обезсмислят протестите и ще остане старото.

По въпроса как мобилните оператори ограбват най-нахално хората ще кажа конкретно какво, според моя опит, трябва да се направи:

На първо място трябва да се преразгледат договорите, които всеки един от нас сключва с даден мобилен оператор. Те, например Глобул, искат ако някой недоволен от тяхната работа клиент да развали договора, да плаща неустойка до края на срока на договора. Така заробват излъгалия се клиент. Предлагам всеки клиент, който не одобрява работата на мобилния си оператор, да може по всяко време да го разваля и да плаща неустойка максимум до 3 месеца.

Второ, всички мобилни оператори да отчитат разговорите според изговорените секунди, а не както е досега, на минути. Говорил, примерно, 10 секунди, а те веднага отчитат минута. Минута по минута и от секундите сметката нараства. Необходимо е по-прецизно отчитане. Трето – да се направи така, че ако даден клиент иска да се върне към системата с ваучери, да може да го направи. Сега ако си сключил договор (отново пример с Глобул), не ти се разрешава да се върнеш към ваучерите, а си длъжен отново да подпишеш договор и да плащаш и излишни такси. Не сключиш ли договор – те ти изключват номера. Те и с ваучерите послъгват, но таксите са по-малки.

Как е възможно и мобилните оператори да позволяват някои телевизии и други медии да излъчват игри, в които зрителят да се опитва да се обади и уж да спечели, а на практика да не успее изобщо да се обади, въпреки неколкократните си опити, и без всъщност да проведе разговор, да получи доста надута сметка? В края на краищата играта „тука има, тука нема” не трябва да е част от дейността на мобилните оператори и не само на тях.

– Звучиш вече като някой, който всячески се стреми към политическа кариера, а не като „обикновен” протестиращ срещу монополите… Усещам, че се чувстваш обиден от моите въпроси – защо, след като на подобни си отговарял с охота преди две години отново пред мен и пред вестник „ШОУ”?
– Съвсем накрая ще ви съобщя и нещо, което въобще не ме питахте. Вече съм първа година студент в Шуменския университет, специалност история. Казвам го, за да разсея у вашите читатели впечатлението, което някак си се създава, че това интервю се прави с човек-измамник, мошеник, вреден за държавата и обществото елемент. Вярно е, че като повечето хора

и аз правих грешки, но се поправих

колкото и да не им се вярва на някои…

Едно интервю на Светлана Терзиева – СЕСИЛ