Банички

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Банички

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница
3 големи пресни яйца
1-2 супени лъжици кисело мляко
1 каф.лъжичка сода за хляб
2-3 капки оцет
400-500 г сирене
мазнина за мазане на корите
1 каф.чашка газирана вода
малко краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За плънката разбиваме яйцата. В киселото мляко сипваме содата и оцета. Когато кипне добавяме към яйцата, заедно с натрошеното сирене. Разбъркваме добре плънката.

Вземаме кора, намазваме я с мазнина. Прегъваме (правоъгълник). Слагаме от плънката и отново прегъваме. След това прегъваме лявото ъгълче на дясно да се образува триъгълниче. И отново сгъваме докато направим цялата кора на тригъгълник.

Подреждаме баничките в намазана с мазнина тава. Върху всяка баничка слагаме парченце масло. Поливаме върху баничките 1 каф.чашка газирана вода и печем в загрята фурна до готовност. Готовите банички изваждаме и напръскваме с вода. Завиваме с кухненска кърпа да омекнат.

Продукти:
кори за баница, яйца, кисело мляко, сода за хляб, оцет, сирене, мазнина, газирана вода, краве масло

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »