Идеи за бърза и вкусна неделна закуска

3
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Всички знаем, че закуската е най-важното хранене през деня. Зарежда ни със сили и енергия през целия ден. Но най-сладки и приятни си остават неделните закуски, защото имаме достатъчно време да си приготвим различни вкусотии, без да се налага да бързаме за работа. Предлагаме ви няколко вкусни идеи, на които да се насладите през седмия ден.

Палачинки със сладко от боровинки

Необходими продукти:

2 яйца, 400 милилитра прясно мляко, към 2 чаши брашно, щипка сол, щипка захар, сладко от боровинки, натрошени орехи

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбийте яйцата с млякото. Постепенно започнете да добавяте брашното, докато сместа не стане с гъстота на боза. Прибавете щипка сол и щипка захар. Ако искате по-дебели палачинки, добавете малко газирана вода и половин лъжичка сода за хляб (или половин пакетче бакпулвер). Загрейте тигана (за предпочитане тефлонов) и с черпак изсипете част от сместа, която трябва да се разлее равномерно. Щом палачинката е готова, обърнете и другата страна. След като сте изпекли всички палачинки, сложете сладкото и поръсете отгоре с орехи. За разкош можете да гарнирате с топка сладолед.

Омлет със сирене и чушки

Необходими продукти:

1-2 зелени чушки, 1-2 червени чушки, 5-6 яйца, 150 грама сирене, щипка сол, 50 милилитра прясно мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете чушките на ситно и леко ги задушете. В отделен съд разбийте яйцата, млякото и щипката сол. Изсипете сместа в тефлонов тиган и на среден огън я изпечете до леко сгъстяване. Обърнете омлета и го поръсете равномерно с натрошеното сирене и нарязаните чушките. Допечете от двете страни докато не добие златист цвят. Гарнирайте с домати.

Сандвичи Брускети

Необходими продукти:

франзела, домат, червена чушка, малък морков, стрък пресен лук, няколко розички от броколи, сирене Крема, 50 грама настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците на ситно и ги разбъркайте заедно. Франзелата също трябва да се нареже, но на филийки, а след това да се намаже с тънък слой сирене Крема. Намазаните филийки подредете в тавичка и върху тях разпределете зеленчуците. Сложете ги да се запекат в предварително загрята фурна (но само отгоре), докато зеленчуците леко омекнат. След това поръсете с настъргания кашкавал и сложете ги във фурната за още 5 минути – докато кашкавалът се разтопи. Поднесете ги топли.