Кюфтета от тиквички и зелени подправки

1
Добави коментар
dbasharanov
dbasharanov

Кюфтета от тиквички и зелени подправки

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3-4 тиквички, млади без семена
2 -3 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 яйце
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
100 гр сирене
1 к. ч. галета или царевично брашно
олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Тиквичките се измиват, обелват се съвесем тънко и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15 -20 мин в гевгир да се отцедят, а след това се изтискват и с ръце. В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън (или 1-2 скилидки чесън), копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички. Добавят се яйцето, сиренето и галетата (или царевичното брашно). От сместа се оформят кюфтета. Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат. Проверен метод – така зеленчуковите кюфтета поемат по-малко мазнина при пърженето. Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни. Кюфтета от тиквички се съчетават много добре с кисело мялко, разбито със счукан чесън, копър и магданоз.

Продукти:
тиквички, зелен лук, чесън, яйца, копър, магданоз, сирене, галета, царевично брашно, олио

Добави към любими рецепти
Разпечатай

Последни статии

Една порция зеленолистни зеленчуци дневно предпазва от деменция, показва ново изследване на учени от Чикаго.
още »

Смята се, че суровите зеленчуците са изключително полезни и затова не трябва да бъдат готвени. Но последно изследване показва, че някои зеленчуци все пак трябва да бъдат подложени на термична обработка, за да бъдат още по-добре усвоени.
още »

Намаляването на консумираното месо може да се окаже ключ към дълъг живот. Хранителният режим, богат предимно на плодове и зеленчуци, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
още »