Tribulus трибестан Бабини зъби

1
Добави коментар
tsokala
tsokala

Tribulus трибестан Бабини зъби

13/03/2013г.

Tribulus Трибестан Бабини зъби

Това е билка, която се отглежда предимно в Китай и Индия. Тя расте и в България.

Как действа този екстракт от Бабини зъби?

Билката е богата на стероидни фито-сапонини. Активното вещество Tribulus (трибестан) има стимулиращ производството на лутенизиращ хормон ефект. Както знаете този хормон влияе пряко върху секрецията на тестостерон. Увеличеното ниво на тестостерон позволява на трениращия да задържа повече азот в организма си, а оттам и усвоените чрез храната аминокиселини, като ги свързва в протеинови структури за мускулните влакна.

Интересен, но не съвсем доказан факт е, че билката Tribulus (трибестан), която расте у нас е с най-високо съдържание на фито-сапонини.

Ефекти от приема Бабини зъби:

Екстрактът от билката Бабини зъби стимулира производството на тестостерон при мъжете. Той отговаря за мускулния растеж, повишаване на силата, увеличаване на половата мощ. 

Интересно е, че при жените не се повишава нивото на тестостерон, а на естроген. Стимулирането на секрецията на този хормон влияе върху либидото, лекува безплодие и болки по време на менструация.

Дозировка и прием

Между 600-1500 мг Tribulus (трибестан) на ден е оптималното количество, доказано, като работещо.. Приема се на около 8 часа, което е определено от живота на активните сапонини.

Режимът на прием е 8 седмици вземане на 2 седмици почивка.

Странични ефекти

Екстрактът от Tribulus (трибестан) не е токсичен, но при някои хора може да се появи леко стомашно неразположение.

Под каква форма се среща екстрактът от Бабини зъби?