Съвети при покупка на калъф за iPhone 5

1
Добави коментар
liubendy
liubendy

 

Съвети при покупка на калъф за iPhone 5

Когато дизайнерите на Apple са проектирали новия блестящ iPhone 5, със сигурност не са обмисляли, че повърхностите му ще бъдат покрити с различни защитни средства. Но устройството не е достатъчно защитено и има риск от издраскване или още по-лошо, счупване на стъкла или изкривяване на метала. За да намалите тези опасности до минимум, Ви съветваме да използвате защитен калъф. Представяме Ви кратък наръчник, който ще Ви помогне да изберете подходяща защита за Вашия iPhone, заедно с най-често срещаните типове калъфи и по няколко примера от тях.

Съвети при покупка

Който и тип калъф да изберете, първо се уверете, че не блокира някои компоненти на Вашия iPhone 5. В долната част: говорителя, входа за слушалките, микрофона и док конектора; горната: микрофона, лещата на камерата и светкавицата на гърба, както и лещата на предната камера, сензора за светлина и сензора за близост. Изключение правят калъфите, които са направени така, че се налага да вадите телефона, когато го използвате. По същия начин, ако имате намерение да използвате докинг станция, трябва да изберете калъф, който се премахва лесно, тъй като много аксесоари от този тип, напр. системи с високоговорители, не могат да се използват с калъф.

Видове калъфи и препоръки

Тип „Джоб”: 

Този вид калъфи напълно защитава Вашия iPhone и го предпазва от издраскване. Някои дори гарантират защита от удари и падане. Тези калъфи са относително евтини, но от друга страна ограничават достъпа до тъчскрийна на устройството, което означава, че трябва да го вадите, когато искате достъп до него.

Препоръчваме:

Тук може да разгледате нашия асортимент от калъфи за iPhone 5 тип „Джоб“

Калъфи за колан:

Те Ви позволяват да държите Вашия iPhone, прикрепен към колан или презрамка на чанта за по-лесен достъп. Само че трябва да извадите телефона, за да го използвате.

Пластмасови калъфи за iPhone 5 или ( пластмасови кейсове):

ако не Ви трябва прекалено много защита за Вашия iPhone, ако го държите в джоба на дънките си, в чанта или раница за лаптоп. В този случай това е идеалният калъф за Вас. Тези устойчиви калъфи обвиват по-голямата част от Вашия телефон в тънък слой пластмаса или метал и предоставят защита срещу  удари и драскотини. Само че не Ви съветваме да пробвате с изпускания от високо. Предимството тук е, че екранът и всички бутони са напълно достъпни, а и тези калъфи са тънки, така че не удебелявате допълнително телефона. Ако не искате да прикривате бляскавия гръб на вашия iPhone 5, може да се насочите към калъф с твърд, прозрачен гръб. Някои кейсове имат щипка за закачане към колан. Един съвет: препоръчваме Ви да изберете модел, чийто ръб се показва малко над екрана на телефона. По този начин ще може да го оставяте с лицето надолу, без да докосвате дисплея до повърхността.

Държим да отбележим, че от този тип калъфи има изключително сполучливи модели, които осигуряват невероятна защита за Вашия iPhone 5! 

Препоръчваме:

Тук може да разгледате нашата богата гама от пластмасови калъфи за iPhone 5

 

Силиконови калъфи за iPhone 5 ( силиконови кейсове):

едни от най-разпространените калъфи, които защитават Вашия iPhone със слой от силикон или гума, или подобен огъваем материал. По-тънките предпазват от драскотини и наранявания без да придават много допълнителен обем. По-дебелите предлагат сериозна защита.

Силиконът осигурява необходимата  защита при изпускане, тъй като поема част от удъра. И двата варианта придават много добър захват. Проблемът е, че може да Ви е трудно да извадите устройството от джоба си. Повечето калъфи от този тип се махат лесно, което е удобно, ако искате да използвате аксесоари, които работят само с „гол” iPhone.

Препоръчваме:

И много други. 

Тук може да разгледате всички силиконови калъфи за iPhone 5 които предлагаме.

Бъмпери:

това, на практика, са предпазни ленти, които обвиват ръбовете на телефона. Въпреки, че бъмперите не предлагат същото ниво на защита както обикновените калъфи, особено за стъкления и метален гръб на iPhone 5, те предотвратяват много щети от изпускане и Ви оставят да се наслаждавате на дизайна на Вашия iPhone необезпокоявани. В комбинация с протектор за екрана и гърба на телефона се получава надеждна защита.

Препоръчваме:

Тук може да разгледате бъмперите за iPhone 5 които предлагаме.

Флип калъфи или калъф тип  „портфейл”:

флип калъфите предлагат пълна защита, благодарение на покривалото на екрана. Въпреки, че тези калъфи са малко по-обемисти от повечето, те предлагат добър компромис между защита и удобство. Някои също така имат джобче за пари, кредитни карти или документи. Други пък могат да се превръщат в поставка за гледане на видео и снимки.

 

 

Препоръчваме:

Тук ще намерите богат избор от калъфи за iPhone 5 тип портфейл.

 

Спортни калъфи за iPhone 5:

ако обичате да слушате музика от Вашия iPhone докато тренирате, вероятно ще Ви трябва калъф, който може да издържа на леки удари, влага, а освен това е удобен за носене. Такива калъфи може да намерите и в другите категории, но много хора предпочитат да носят телефона прикрепен към ръката си, където е лесно достъпен и защитен.

Препоръчваме:

Тук ще намерите спортните модели калъфи за iPhone 5 които предлагаме.

 

Протектори за екрана и корпуса:

много калъфи за iPhone 5 вървят в пакет с защитно фолио за екрана или задната част на телефона (прозрачен, огъваем, залепящ се тънък слой, който предпазва стъклото от драскотини). Но ако искате да използвате Вашия телефон както е излязъл от завода или ако искате по-качествени протектори, може да закупите тези аксесоари отделно. Най-добрите са буквално невидими и по никакъв начин не намалят чувствителността на екрана; някои блокират отражения от дисплея, а други покриват и предпазват цялото устройство без да добавят допълнителен обем и без да нарушават оригиналния дизайн.

Препоръчваме:

Тук може да закупите подходящо защитно фолио за Вашия iPhone 5.

 

Калъфи с максимална защита:

Хората, които не внимават с телефона си или обичат да обикалят в сурови условия ще се нуждаят от калъф, който може да им предложи пълна защита срещу удари и стихии. Тези калъфи могат значително да увеличат обема на телефона и да блокират някои от изходите му, но поне няма да се притеснявате, ако го изпуснете. Някои дори предпазват от пясък и вода. 

Ние от iSmart.bg силно препоръчваме следните производители на аксесоари за Apple устройства: Belkin, Elago, Switcheasy, Krusell, Incipio, Hugo Boss, Pinlo, Sena, Speck, Swarovski и други.

 

Източник: www.iSmart.bg