7 неща, които не знаем за Крис Норман

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Крис Норман отново ще направи концерти у нас. Легендата на “Смоуки” идва с бенд от 10 човека и ще излезе пред публиката във Велико Търново на 21 март. На 22-и ще извиси глас в зала 1 на НДК.

Певецът обещава да има много рок, но и акустични изпълнения. В шоуто си ще включи смесица от неостаряващи хитове на “Смоуки” и от соловата си кариера. Ще представи и някои от най-новите си парчета. Феновете му ще чуят Midnight Lady, която му носи огромен успех като самостоятелен изпълнител. Написана е от Дитер Болен от нашумелия през 80-те и 90-те години дует “Модърн Токинг”.

Едва ли ще пропусне да изпълни шлагера Living next door to Alice, както и I’ll meet you at Midnight и Lay back in the arms of Someone.

Крис Норман е член на “Смоуки” до 1982 г., когато решава да прави солова кариера. Три години по-късно музикантите пак се събират за благотворителна изява, но съвместната им работа продължава съвсем кратко и през 1986 г. певецът отново се отделя.

1. Пее пред огледалото

На 7-годишна възраст бъдещият музикант мечтае един ден да стане поп звезда. Едно от любимите му занимания е да пее пред огледалото популярни парчета. Надява се да се прочуе и за да стане популярен сред момичетата. По това време получава като подарък и първата си китара. Расте с изпълненията на Елвис Пресли, “Бийтълс” и Боб Дилън.

2. На 3 г. излиза на сцената Родителите на Крис Норман (на снимката) са били в шоубизнеса. Майка му Пат участва в танцувална трупа. Баща му е в комедийно-танцувално шоу. Крис е само на 3 години, когато дебютира на сцената. Родителите му имат общ спектакъл и хлапето, което наблюдава отстрани, решава, че трябва да се включи. По време на финалното изпълнение детето изскача пред публиката и става част от шоуто.

3. Културен шок България е първата страна от Източна Европа, която Крис Норман и групата му “Смоуки” посещават по времето на комунизма.

Музикантът и бандата му идват у нас през 1983 г. Точно преди концерта си те са в Щатите. От Лос Анджелис пристигат директно в България и по думите на Крис Норман преживяват културен шок. Разликата е огромна и за тях усещането е, че са попаднали в друг свят. Оттогава певецът доста пъти е имал изява пред родната публика и според него страната ни вече изглежда по съвсем различен начин.

4. Жълтата хроника  Клюкарските издания свързват Крис Норман с различни жени през годините. Приписват му връзка с Агнета от АББА. По време на работата му със Сузи Куатро също тръгва мълва, че между двамата е пламнала любов. По това време И Сузи, и Крис са семейни. Таблоидите доразвиват слуховете, твърдейки, че имат незаконно дете. Според друг слух изпълнителят имал рак на гърлото. Един ден, докато се разхождали със съпругата му пък, прочели на корицата на някакво списание, че певецът е зарязал половинката си и е избягал в Щатите.

5. На турне среща голямата си любов Крис Норман се запознава с бъдещата си съпруга на едно от турнетата си през 1968 г. Тогава той е само на 18 г. и се женят две години по-късно. Според него, за да живее човек дълго време с някой друг трябва да обича да прекарва времето си с него и това е в основата на пълноценния брак.

Сега двамата се радват на пет деца, три от които се увличат по музиката. Имат и четири внуци. Един от тях 15-годишният Томас върви по стъпките на прочутия си дядо и според семейството е възможно да направи кариера на това поприще.

6. Различните имена на бандата

The Yen и Long side down са само част от имената, с които е наричана първата банда на Крис Норман. Създава я заедно с Алън Силсън, Тери Атли и Рон Кели. Накрая музикантите се спират на The Elizabethans. Тръгват по участия, но отново решават да преименуват групата и тя става Kindness. През 1973 г. се присъединява Пийт Спенсър, който заменя Рон на барабаните. Тогава се ражда и “Смоуки”.

7. Със “Смоуки” отказват да запишат един от хитовете си

Крис Норман, а и останалите музиканти от “Смоуки” посрещнали с огромни резерви песента Living Next Door to Alice. В началото изобщо не искали да запишат парчето, защото им звучало доста селско. В крайна сметка влизат в студио и по ирония на съдбата, това изпълнение се превръща в един от най-големите им хитове.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти