ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само: Wedding hair accessories/ Сватбени аксесоари за коса – част 2

2
Добави коментар

Случайно посетих Асеновград миналата седмица – „меката“ на сватбените и абитуриентските тоалети. 

За малкото време, с което разполагах, успях да разгледам само някои от многобройните магазини, дори специален склад за платове, копчета, дантели и каквото още се сетиш. А те са буквално на всеки метър, също като механите и хотелите в Банско. Този град отдавна е известен със сватбените рокли и не само. Не бях ходила отдавна и го намерих доста променен. Мястото на  някогашните сладкарници и ресторанти сега е заето от магазини за сватбени и абитуриентски рокли, един от друг по – лъскави. Попадаш наистина в един приказен свят.

Във фоайето на огромен бутик на два етажа седят красиви момичета с прически и шият на ръка огромни камъни на бюстиета. Роклите са облечени на манекени, наредени като за прием на Краля – Слънце! Да се чуди човек, коя да избере. Посрещат те от вратата и те гледат леко странно, когато си сам и не придружен поне от трима, четирима. Аха, това ще да е някакво разузнаване…! Някои са любезни, други не дотам, когато питаш за сватбена тиара например, а те не я продават. Опитът ги е научил да виждат във всеки човек потенциален купувач, иначе защо си там. Някои препродават сватбени аксесоари, други ги правят сами. За краткия престой обаче, видях много кич и китайски полуфабрикати във формата на листа и други подобни. Дори и при тези, които произвеждат сватбени аксесоари не видях нищо различно от спомените ми за някогашните бели булчински венчета от снежнобял колосан плат с малки цветенца и листенца с брокат.  Защо да отделят внимание на аксесоара, когато в роклята е смисъла! Когато попиташ за аксесоар за глава, измъкват по няколко бели колосани цветя  и  няколко от споменатите венчета. Останалото е рокли. Може пък аз да не съм открила истинския магазин!

Моето виждане е по – различно. На аксесоара според мен трябва да се обръща същото внимание, както и на роклята. Но да не се изказвам неподготвена. Нали мотото на блога е написано горе в заглавието. Може пък тенденциите сега да са други. Не съм експерт в тази област, но ми харесва необикновеното, нетрадиционното, по-разчупеното, дори смелото решение. Та ето я сега фотосесията, от която почерпих идеи. 

цветето от „Сватбени аксесоари за коса – част 1 “
цветето от „Сватбени аксесоари за коса – част 1 “

аксесоара от  „Сватбени аксесоари за коса – част 1 “

Следва продължение… тук !

За въпроси: [email protected]