Кучешка торта за Рожден Ден

1
Добави коментар
oblache.net
oblache.net

Кучешка торта за Рожден Ден

В блога на нашите любимци- Happy Dog вече може да откриете вкусни рецепти за кучешки торти, бисквитки и други лакомства.

Публикувам тази статия тук, защото знам, че много наши читатели имат домашни любимци, на които с удоволствие биха направили торта, било то с повод или без.

Когато вашето кученце има Рожден Ден със сигурност искате да го поглезите подобаващо. А какво по-подходящо от една торта и малко лакомства? То ще оцени този подарък повече от всеки друг. Нашите любимци са пълноправни членове на  семействата ни и те заслужават поне малко отделено време и внимание, като отплата за безграничната им любов и това, че ни прощават когато сме строги към тях.

И така нашата малка принцеса вече навърши 4 години и получи своята обещана торта по специална кучешка рецепта. И за да не се чувства само тя толкова специална ще споделим с вас точно как да си направите тази торта.

Ако смятате, че няма да се справите и нямате опит – грешите! Толкова е лесно, че просто няма къде да сбъркате. Просто следвайте рецептата и инструкциите.

Важно: когато готвите за вашия любимец не използвайте подправки! Само някои зелени подправки са подходящи за нашите любимци.

Продукти

1 1/2 чаши брашно
1 бакпулвер
1/2 чаша затоплено масло
1/2 чаша олио
1 бурканче бебешка храна с месо или консерва с месо (аз го замених с 400-500 гр сварени пилешки дробчета нарязани на много ситно)

4 яйца
2 резена бекон (замених с шунка)
сметана или кисело мляко и сирене – по желание, за украса (аз използвах 1 кофичка квасена сметана и 1/2 пакетче крема сирене)

бульон от сварените дробчета – по желание

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото, прибавете олиото, ситно нарязаните дробчета и яйцата. Смесете
съставките, докато се превърнат в гладка каша (аз оставих умишлено парченцата дроб ненапълно смлени). Може да бъркате на бавна скорост с миксер. Добавете брашното и бакпулвера и разбъркайте добре. Излейте половината смес в предварително намазана с олио и поръсена с брашно тавичка или сложете пекарска хартия на дъното.
Печете около 1 час и 10 минути само на долните реотани на фурната на около 200градуса.
След охлаждането извадете така получения блат за торта от тавичката и го поставете в подходящ съд. Според формата, в която сте пекли блата го разрежете на две половини.

Аз пекох блата в правоъгълна форма, затова го разрязах през средата и се получи квадратна торта. Ако вие печете в кръгла тавичка разрежете блата по средата, така че да се получат два по-тънки блата. Използвайте дълъг нож.
Надупчете с ножа първия блат и го “сиропирайте” с няколко лъжици от бульона.

Докато бульона попие може да разбъркате квасената сметана заедно с крема сиренето. Бъркайте с миксер, докато се получи гладка хомогенна смес. След това може да отделите  в малки чашки от кафе по няколко с.л. от крема, за да го оцветите в желан цвят за декорация. По-голямото количество от крема може да оставите бял или да оцветите в цвят по желание.

Намажете с него първия блат и наредете шунката/бекона. Сложете втория блат и сиропирайте по същия начин. Отгоре намажете с основния крем и с голям, плосък нож или шпатула разнесете крема равномерно по всички страни, така че да станат гладки стени.

С отделения крем може да изрисувате тортата в желаните цветове и форми. Използвайте само безопасни сладкарски бои! Ако нямате подходящ шприц може да използвате найлонови пликчета, като отрежете в единия ъгъл около 1 мм от пликчето. Напълнете с крем и пробвайте да нарисувате нещо в страни от тортата. След това може да действате смело.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Източник: http://happydog-bg.eu/blog/#.UVVxpTfk1sM