Къртене на бетон

0
Добави коментар
traiki333
traiki333

Знаете ли коя, е най-трудната задача в сферата на „Кърти, чисти и извозва” услугите? Ако не, то ние ще Ви дадем отговора на този толкова „сложен” въпрос в днешната статия.

Без съмнение всяка задача в тази област, сама по себе си, е трудна и изисква определени умения и знания, за да бъде извършена качествено. Една от тях, обаче изисква много повече от обикновеното – къртене на бетон. Безспорно най-трудният материал от всички за къртене, е бетона. За него са необходими специални инструменти и техника, в противен случай всякакви опити са обречени на неуспех. Освен техника и инструменти, обаче са нужни умения и знания, без които трудно бихте се справили във всяко начинание, не само в къртенето на бетона. Въпреки, че на първо четене къртенето изглежда лесно, то не трябва да си правите грешни впечатления от видяното на пръв поглед. Ако никога досега не сте се захващали с подобна задача, то по-добре се обърнете към специалисти, тъй като в противен случай, освен да си загубите времето или да се нараните, нищо друго няма да постигнете.

Съществуват два вида бетон – обикновен и лек. С лекия, е възможно и сами да се справите, но с обикновения със сигурност ще срещнете много трудности, докато го изкъртите. Лекият бетон, е лесен за къртене, тъй като, е направен от не чак толкова яки материали, като пемзата и керамзита. Докато при стандартния вид бетон не се образуват дупчици и кухини в основата му, предвид факта, че състава си може да включва материали, като пясък, арматура, цимент или баластра, което от своя страна го прави изключително труден за къртене.

Освен това, къртенето на бетон крие своите рискове. При положение, че не сте в час с основните понятия и техники в къртенето, това допълнително увеличава шансовете Ви да се нараните. Не си мислете, че тези на пръв поглед леки машини за къртене се управляват толкова лесно. Една професионална машина за къртене тежи около 25-35 килограма и към нея като добавим голямата мощност, с която работи, то в ръцете си в никакъв случай не държите “безопасен” инструмент.

Така, че ако искате всичко да премине по план и без никакви проблеми, то обърнете се към специалисти, които да се заемат с къртенето на бетона.