Погача с мед и орехи

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас – известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси – тел. 942 25 31.

Кой готви: 

Добринка Петкова от Мездра ви предлага рецепта за вкусна сладка питка с ядки и мед.

Продукти:

1 ч.ч. прясно мляко

20 г мая

1 с.л. захар

2 яйца

500 г брашно 

За пълнежа:

1 ч.ч. орехи

60 г меко масло

4 с.л. мед

канела

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята със захарта в топлото мляко. Прибавяме 2-3 с.л. от брашното, разбъркваме леко и оставяме да втаса на топло, докато удвои, даже утрои обема си.

Замесваме тесто от изброените продукти (без меда, орехите, канелата и 1 жълтък). Оставяме го пак да втаса за 1 ч. Разделяме тестото на две части. Разточваме едната и я поставяме в намаслена тава.

Намазваме я с плънката от разбърканите орехи, мед и канела. Отгоре покриваме с втората разточена кора. В центъра слагаме купичка от крем карамел и натискаме леко, колкото да очертаем средата. От очертаното навън режем на триъгълници, като ги усукваме два пъти.

Оставяме тестото пак да втаса, намазваме с разбит жълтък и печем на 200 градуса до готовност. Намазваме погачата с мед и масло, като я извадим от фурната.

   

 

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти