Таблетки контролират апетита на бебето още в утробата

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Ново хапче за отслабване ще регулира теглото, като програмира мозъка още в утробата.

Таблетки за контрол на апетита на неродени бебета

Действието на таблетките се основава на програмиране на мозъка, който престава да чувства апетит и глад. Учените се надяват в близко бъдеще да създадат лекарство, което да регулира приема на храна още в много ранна детска възраст или дори върху ембриони. Но за сега таблетките действат на хората в съзнателна възраст, които имат проблеми с наднорменото тегло и безуспешно се борят с него.

В момента се разработват медикаменти, които жените да пият още по време на бременността. Те ще контролират апетита на плода още в утробата и ще намалят чувството за глад в по-късните етапи от живота. Когато детето се роди, то няма да се сблъсква с проблема на преяждането, което води до затлъстяване.

Черната статистика показва, че тревожен брой малки деца са много тромави и затлъстели и това пречи на тяхното правилно развитие, а оттам и на целия им живот.

По време на изследването били открити група стволови клетки, които са в състояние да програмират невроните в мозъка, отговорни за апетита. До сега твърденията на учените са тествани само върху лабораторни мишки, но специалистите от Източна Англия, които провеждат експеримента, се надяват до 5-10 години да започнат изследвания и върху хора.

За разлика от диетата този революционен метод дава дълготраен ефект, който може да продължи през целия живот и окончателно да реши проблема със затлъстяването в целия свят. Неправилното функциониране на невроните е основната причина за епидемията с наднормено тегло. Досега не се смяташе за възможно регулирането на апетита да започне още преди раждането, но новите проучвания дават надежда, че контролът може да започне на всяка възраст. /БГНЕС /