Ти нормален ли си! Миткооо?!

5
Добави коментар
mignews
mignews

Дни след като Държавният департамент на САЩ алармира, че състоянието на свободата на медиите в България е тревожно и има много притеснения за доминацията на бизнес интереси на медийния пазар, btv показа нагледно как това се случва.

Предаването „Господари на ефира“ на „Нова телевизия“ показа водещия Димитър Цонев, който интервюира зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и му задава въпрос за обвиненията повдигнати срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. В този момент от слушалката, която е в ухото на Цонев, се чува глас (достатъчно силен да се чуе в ефир), който казва на водещия: „Лично те помолих това да не го питаш“. И продължава: „Ти нормален ли си“, „Миткооо?!“.

Според btv излъченото видео от „Господари на ефира“ е „опит за дискредитиране на предаването и е поредният случай, в който един продуцент, на гърба на зрителите на национална медия, разчиства лични сметки с bTV заради засегнати финансови интереси“.

Борислав Сарафов не наблюдава пряко разследването срещу Мирослав Найденов, но и не наблюдава пряко проверката в ЕРП-тата. В същото време под ръководството на Мирослав Найденов, земеделското министерство имаше най-много средства за раздаване на медии в този период, защото Програмата за развитие на селските райони има най-много средства за популяризиране: 36 млн., от които 18 млн. са изхарчени досега и остават още 18 млн. Те се дават през обществени поръчки, както и с директно договаряне с електронни медии, тъй като купуването на програмно време е изключено от поръчките. И по двете линии bTV печели много: телевизията е основен печеливш при поръчките за популяризиране, както и при тези за купуване на програмно време.