8 филма, с които ще запомним Брус Уилис

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

„Умирай трудно“ (Die Hard) „Умирай трудно“ е американски екшън от 1988 г. Филмът е пробивът на Брус Уилис на големия екран, както и началото на една от най-популярните поредици в историята на киното. Поредицата има 5 части, като последната излезе през 2013 г.

„Непобедимите“ (The Expendables)

„Непобедимите“ е екшън трилър от 2012 г., събрал всички мега звезди на този жанр на едно място – Брус Уилис, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Арнолд Шварценегер, Джет Ли, Долф Лундгрен, Мики Рурк, Сти вОстин, Ранди Кутюр, Тери Крюз и др.

„Бесни страшни пенсии“ (RED) „Бесни страшни пенсии“ е филм от 2010 г., базиран на едноименния комикс на Уорън Елис и Къли Хамнър „БСП – Бесни Страшни Пенсии“. Историята на Франк Моузес (Брус Уилис), бивш специален агент за секретни операции на ЦРУ, който живее тихо и спокойно до момента, когато след него е изпратен професионален убиец. За да защити живота си и този на годеницата си Сара, Франк решава да събере стария си отряд и да разбере кой желае смъртта му.

„Град на греха“ (Cin City) Филмът „Град на греха“ постига голям търговски успех и привлича вниманието на критиката през 2005 г., когато излиза на големия екран. Вниманието е привлечено предимно от нестандартното оцветяване на филма. Почти целия е черно-бял, а само определени обекти са цветни.

„Ангелите на Чарли: Газ до дупка“ (Charlie’s Angels: Full Throttle) През 2003 г. най-страхотното оръжие на Америка влезе в действие, когато Натали Кук (Камерън Диас), Дилан Сандърс (Дрю Баримор) и Алекс Мъндей (Люси Лиу) отново се събират заедно за още по-предизвикателни приключения.

„Шесто чувство“ (The Sixth Sense)

„Шесто чувство“ е свръхестествен трилър, който през 1999 г. е избран за филма с най-разтърсващ обрат. Историята на филма разказва за д-р Малкълм Кроу, който е изявен детски психолог, преследван от мъчителния спомен на пациент, на когото не е успял да помогне. Коул Сиър е едно изплашено 8-годишно дете в същото състояние. Д-р Коул се опитва да изкупи вината си като прави за детето всичко по силите си. Изпълнен с напрежение, от което ще ви побият тръпки, откритието за невероятното шесто чувство на Коул ще изправи и двама им пред мистериозни и непредсказуеми последици.

„Код Меркурий“ (Mercury Rising) „Код Меркурий“ е завладяваща история от 2008 г., в която 9-годишно момче-аутист на име Саймън, успява да дешифрира правителствен код, скрит в списание с кръстословици. С обаждането си за наградата, Саймън всява паника в Националната агенция за сигурност. Шефът на агенцията, който знае, че кодът прикрива американските агенти по цял свят, нарежда Саймън да бъде убит. След като убиват родителите му, Саймън успява да се скрие успешно, а по-късно е намерен от агента на ФБР Арт Джефрис (Брус Уилис), който става негов закрилник.

„Армагедон“ (Armageddon) „Армагедон“ е най-касовият филм на 1998 г. Изумителни специални ефекти, блестящ хумор, интересни герои, завладяващ сюжет и разтърсващи емоции превръщат филма във вълнуваща битка за спасяването на света.

Етикети:

Брус Уилис | най-добрите филми