3 съвета как да направите полета си по-приятен

2
Добави коментар
magneticpower
magneticpower

3 съвета как да направите полета си по-приятен

Намерете нередност и подобрете престоя си в самолета

Ако са ви дали лошо място на борда – например до тоалетната, до плачещо бебе или до особе­но приказлив съсед, как можете да се спасите? Оплачете се за нещо – каквото и да е – което не е наред със седалката ви. Може би има нещо разлято върху тапицерията или жакът за слушалките не работи, или таблата за напитки се клати. Оплачете се мило и стюардесите ще направят всичко възможно да ви преместят, стига да има друго свободно място. Ако не сте доволни от нещо дру­го, свързано с полета, информирайте за това старшата стюардеса. Това е чове­кът, който се занимава с всичко около полета, освен със самото пилотиране, и е нейно задължение да се погрижи да сте доволни. Затова обяснете какво не е наред, като не забравяте да сте любезни и можете да получите безплатна напит­ка или храна от менюто на първа кла­са – или дори да ви преместят на по- добро място.

 

Сменете си билета, без да плаща­те такса за това

Служителите на авио­компаниите сигурно никога не биха си признали, но таксата, която ви вземат за смяна на билета, често може да се дого­вори. Когато променяте билета си, про­сто попитайте агента дали е възможно да ви опростят дължимата сума. Обик­новено първият отговор на агента е „не“. Поискайте да говорите с управите­ля и когато се появи, му разкажете ня­коя сърцераздирателна история: например, че шефът ви е извикал спешно или детето ви не може да спи, защото ужас­но му липсвате. Помолете с най-милото си изражение и току-виж, сте успели да се освободите от таксата.

 

Ако са ви свалили от полета или има продъл­жително закъснение, обикновено авио­компанията ви плаща един обяд или съответно вечеря. Ако не ви предложат ваучери за храна, поискайте от администраторката на изхода. Всеки ресторант на летището ги приема. Така е много по-добре, отколкото само да потропвате ядосано, чакайки на изхода.