Идеи „Направи си сам“

2
Добави коментар

Понякога изобилието от стоки за дома по магазините като че ли не е достатъчно. Търсите нещо различно, удобно, нестандартно, оригинално, полезно, но не намирате такова. В такъв случай, измайсторете го сами. Ето някои идеи тип „Направи си сам“ за вдъхновение!

Розички от кутия за яйца

Какво ви трябва: картонена кутия от яйца, ножица, лепило, по желание акварелни бои или стикери (в зелено, розово, червено), с които да облепите розите. Розичките от кутия за яйца са подходящи за направата на оригинални хартиени букети за вазата.

Направи си сам текстилен панер

Какво ви трябва: две квадратни парчета картон (размерите зависят от това с каква големина искате да е панерът) и парчета плат със същите размери като на картонения шаблон. Трябват ви още игла и конец. Текстилният панер е подходящ както за хляб, така и за плодове, бонбони или за съхранение на други дребни предмети.

Оригинален поднос в 4 стъпки

Какво ви трябва: бормашина, дръжки за кухненски шкафчета, рамка от картина, включително със стъкло, което да покрива основата, рулетка, ножица, ефектен тапет. Подносът е идеален за поднасянето на следобедното кафе на гостите, които ще бъдат впечатлени от вашата сръчност и от изобретателността ви.

Направи си сам джоб от гергев

Какво ви трябва: единственото, от което се нуждаете, са гергев и две шарени парчета плат (с малко по-големи размери от тези на гергева, за да може да ги захванете за него). Джобът от гергев е удобен за съхранение на бележки, напомняния, за очила или други по-дребни и не толкова тежки предмети.

Още лесни идеи може да намерите и в галерията:

 

09.05.2013/ Христина Спасова