Тенденции в интериорния дизайн за 2013 г.

2
Добави коментар

Тенденции в интериорния дизайн за 2013 г.

17.05.2013 г.

На тазгодишния Лондонски фестивал за дизайн всички топ дизайнери се възползват от възможността да покажат новите си колекции на останалите в бранша. В тази статия ще ви представим някои от най-новите и модерни тенденции и ще ви покажем как да постигнете модерните визии – при това без да харчите купища пари…

Тенденцията: „ретро ботаника“

Шарките на цветя, вдъхновени от 50-те години на миналия век, не само че бяха популярни в продължение на няколко години, но тази тенденция така и не си отива. На фестивала се откроиха доста примери за употреба на дизайн във формика стил и тапети с елементи от ретро ботаниката.

Как да постигнете тенденцията „ретро ботаника“

Освежете всекидневната си с графични ботанически шарки. Обновяването на завесите и декоративните възглавници всъщност ви позволява обновяване на цялостния вид на помещението, без да го декорирате.

Тенденцията: „група огледала“

Обърнатите кожени рамки напомнят за Барока – друга ключова тенденция на Лондонски фестивал за дизайн. В същото време те придават женственост и биха изглеждали прекрасно в  спалнята.

Как да постигнете тенденцията „група огледала“

Огледалата изглеждат страхотно, когато са окачени над таблата на леглото или камината. Ако искате ефектът да е стилен, използвайте комбинация от нечетен брой огледала.

Тенденцията: „в гората“

В много от най-новите дизайнерски колекции се открояват обикновени, необработени дървени повърхности. Какво ще кажете за дъб, бук или бреза – бледо, чисто дърво без видими следи от лак, боя или украса.

Как да постигнете тенденцията „в гората“

Създайте усещане за гора с тематични аксесоари и мотиви с листа. Това е един прекрасен начин за освежаване през есента. Можете да си купите евтини, но шикозни предмети: свещници от шишарки, декоративни гъби и обемисти провинциални мебели.

Тенденцията: „месинг“

Забелязваха се и много метални аксесоари за дома, като месинговите и медни облицовки се оказаха сред най-популярните.  

Как да постигнете тенденцията „месинг“

Придайте блясък на дома си със стилни стоки с металически отблясък. Можете да заложите на лъскави аксесоари за лампи, свещници и вази.

Тенденцията: „мрамор“

От „гранитните“ възглавнички до „мраморното“ осветление, издялано от един-единствен каменен къс, набраздените каменни повърхности определено са на мода.

Как да постигнете тенденцията „мрамор“

Мраморът е доста скъп, но не са ви нужни много средства, за да внесете „каменния“ ефект в дома си. Можете да заложите на мраморни тапети, които изглеждат досущ като истински – покрийте нишата или поставете акцент върху някоя от стените – по този начин ще постигнете стилен ефект на достъпна цена.

Източник: uktv.co.uk
Посещения: 1186