Кидиков на годишнината от смъртта на Катя Филипова: Кате, чакай ни! И ние ще дойдем при теб!…

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Най-близката й приятелка Стефка Берова бе нещо като водещ на вечерта и, макар да се стараеше да бъде твърда, разчувства всички с изпълнението на песента по текст на Надежда Захариева „Сълза”, която посвети на Катя.

Също като нея и съпругът на покойната естрадна легенда – джазменът Крум Калъчев, изпълни песен за любимата си, след което каза: „Обичам те, и винаги ще те обичам!”.

В памет на Катя Филипова пяха нейните близки колеги и приятели Маргарита Хранова, Христо Кидиков, Петя Буюклиева, Панайот Панайотов, Кристина Димитрова, Силвия Кацарова, Роси Кирилова и Росица Ганева. Завършвайки изпълнението си, Кидика стресна всички с думите: „Кате, чакай ни! И ние ще дойдем при теб!…”. В тон с философския смисъл на изреченото, Роси Кирилова пък призова журналистите в залата да се сещат за изпълнителите, докато са живи, а не когато се организират вечери в тяхна памет.

Катя Филипова почина точно на рождения си ден миналата година след тежка операция. От години тя водеше уединен живот в семейната си среда и не се появяваше на обществени места.

Еми МАРИЯНСКА