Чолата топи Калканджиева

2
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

Шефът на модна агенция „Еф Ейч Уан“ Росен Чолов се опитва да повлече със себе си и бившата си шефка Евгения Калканджиева. Подсъдимият топсводник набеждавал собственичката на „Визаж”, че проституцията с манекенките е въртяна с нейно съгласие и я представял като маман. Моделките обаче отказвали да обвинят нея за платените ласки и в показанията си сочели само него като човека, който ги е карал да проституират.

Манекенката и актриса от „Под прикритие“ Ирена Милянкова, която е омъжена за Росен Чолов, подкрепя съпруга си и в отсъствието му. Докато той е в ареста, тя гледа сама четирите им деца. Милянкова обаче била шокирана, научавайки, че нейният съпруг прави сечено на Калканджиева и настоявала да спре с приказките по неин адрес. Тя и Калканджиева са първи приятелки и Милянкова била раздвоена коя страна да заеме – на дружката си или на главата на семейството.

Самата Евгения Калканджиева не за първи път е свързвана с организиране на ВИП-проституция. Още по времето, когато тя бе близка с Красимир Маринов – Големия Маргин, се твърдеше, че нейни момичета се продават и дори си имат каталог с цени. Някои от тях дори били

използвани за срещи с политици и видни бизнесмени

Самата Калканджиева обаче винаги е отричала обвиненията и е твърдяла, че не може да контролира момичетата си. Източници на “ШОУ” твърдят, че е малко вероятно обвиненията на Чолов да издържат пред съда. За сметка на това манекенки разказват ужасяващи подробности за отношенията си с него.

Деана Йорданова, която миналата година спечели титлата “Golden Lady 2012” и учи в Първа частна английска гимназия закова с показанията си шефа на фешън централата. Момичето, което е от Сандански, призна, че е била изнасилена със знанието на Чолата, след като е отказала да продава тялото си. Нейната връстничка Пламена Михайлова също описа в съда тайния живот на букера на „Визаж”. По думите й той убеждавал девойките колко по-рационално е да са проститутки, отколкото да си пълнят главите с ненужни знания и уроци. Чолата усилил натиска, когато разбрал, че Пламена е закъсала с оценките. Девойката стана лице на FH1 Models Agency през 2010 г. и дори се яви на олимпиада по математическа лингвистика, но сега в показанията си уличава Чолата като този, който е опитал да попречи на бъдещето й. В още по-тежка ситуация била поставена Елена Попович, която закарали да проституира чак в Сърбия. Тя разказва как е била излъгана, че заминава на участие. Вместо това двама яки мъже я закарали до съседната страна, където

трябвало да си ляга с чужденци

Във вербовката й участвала и покаялата се Ралица Любенова. Боряна Златкова пък се продавала в Косово. Тя призна в съда, че е попадала и на извратеняци, като командировките й били няколко, но при една от тях лично Чолата я е извозил до Косово.
От прокуратурата сочат Чолата като шеф на престъпна група, който действал с помощта на свидетелката срещу него Ралица Любенова и на шофьора си Пламен Кирилов. Той пък бил развозвач на манекенките по адреси и касиер. Кирилов обаче отрича и твърди, че не е знаел какво прави. Според показанията му той само возел разни момичета от адрес на адрес, без обаче да е предполагал с какво са се занимавали там. Прокуратурата допуска, че може наистина да е бил използван от шефа си за куриер.

От 16 разпитани моделки само 4 са се обърнали срещу Чолата. От техните показания се разбира, че Чолата е използвал кодирани изречения, в които се е приказвало за игра на мач, сет и други. „Искаш ли да изиграеш един мач” означавало: „Имам клиент за теб, ела веднага!”, а на сеанс хубавиците прибирали от 500 до 1000 лева, но половината пропорционално удържал шефът на фешън бардака.

Яна ТИНКОВА