Моден стил вдъхновен от Далечния изток » eMODNO да имам

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Културата на Далечния изток винаги ни е вълнувала, а паралелно с това и модата, вдъхновена от древните традиции и изкуството на страните в региона. В колекциите на известните марки често откриваме препратки към традиционните облекла в Китай, Япония и Южна Корея.

Особено осезаемо е присъствието на кимоното в творенията на дизайнерите, които го модифицират по модерен начин, интерпретирайки различни вариации на неговата кройка. Уникалната рисувана коприна, фините флорални бродерии, широките колани и сандалите на висока платформа също за взаимствани от модните традиции на източните народи.

Облеклата и аксесоарите, повлияни от далечните азиатски страни имат изключително женствено излъчване. Но това, което ги прави страхотен моден избор, е че те носят в себе си духа на древните култури, съхранен през вековната им история.

Азиатската тематика е силно застъпена в колекциите на луксозните брандове за пролетно-летния сезон. Много характерен пример за това са уникалните дизайнерски предложения на Etro, но тенденцията се забелязва и при Prada, Thierry Mugler, Emilio Pucci и други марки.

* Prada, Aquilano Rimondi, Etro, Thierry Mugler, Haider Ackermann, Emilio Pucci

Ако Далечният изток е вдъхновяваща тема за вашата модна натура, вижте нашите шопинг предложения от колекциите на онлайн магазините boohoo.com, newlook.com, 3suisses.bg, goddiva.co.uk, dress-for-less, yoox.com и fashionup.bg!

Автор: Делица Цонева