Ремаркета и косачки на KRONE получиха сертификация AEF за ISOBUS

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

 
1
2
3
4
5

(1 глас, оценка 5.00 от 5)

Като водещ производител на селскостопанска техника компанията Krone премина сертифициране за ISOBUS, проведено от Асоциацията Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF). В рамките на изпитването за съответствие с AEF се проверява дали са спазени всички изисквания и критерии за качество на ISOBUS. За първата серия от тестовете Krone е предоставила всички видове самотоварещи се ремаркета и в края на всички процедури е получила сертификат AEF за система ISOBUS за ремаркета серии AX, MX и ZX. Също така, новите косаки EasyCut B 1000 CV и EasyCut B 1000 CV Collect са преминали теста AEF без никакви проблеми.

Тестът се е провел в следните направления: потребителски интерфейс (VT), възможност за управление с външен джойстик (AUX), оценка на параметрите на машината и управлението на данни (TC-bas, TC-geo), както и съвместимост с ECU (TECU) на тракторите.

Тестовете AEF Conformance се провеждат от лабораториите ISOBUS, които са само четири в света. Това са DLG (Германия), NTTL (САЩ), ReLab (Италия) и експертно консултантския център ISOBUS (CCI); първия тест за Krone е провел CCI.

„Стандартизацията и развитието на селскостопанските приложения и интерфейси, като ISOBUS или други системи за управление на стопанствата, в момента са една от основните задачи на производителите на селскостопанска техника.” – казва Ян Хорстман, ръководител на подразделението по електроника и информатика в Krone.

„Krone се занимава с този въпрос в последните няколко години, тъй като земеделските производители искат да имат цялостно решение с отворен интерфейс за своите мрежови процеси.”

Сертификация AEF

Седем международни производители на селскостопанска техника и две асоциации на 28 октомври 2008 са основали Agricultural Industry Electronics Foundation (Фондация за промишлена електроника в земеделието). Тази инициатива е независима международна организация, в която членуват около 150 фирми, обединения и асоциации. AEF, като потребителска платформа, предоставя своите ресурси за засиленото използване на ноу-хау и електроника в областта на селското стопанство.

Базата данни AEF е централизиран носител на информация за системата ISOBUS. От януари 2013 г. първата версия е вече на разположение в интернет. Производителите на селскостопанска техника, терминали и спомагателни съоръжения в следващите месеци редовно ще подлагат на ISOBUS съвместима продукция за сертифициране по AEF, а резултатите ще бъдат въведени в базата данни.