Къртене на бетон

1
Добави коментар
traiki333
traiki333

Къртенето може да Ви изглежда лесно, но ако Ви се наложи някой ден да се заемете с него, то бъдете сигурни, че много бързо ще си промените мнението. Без значение дали става дума за къртене на плочки, стени, тухли и всякакви други материали, къртенето, е еднакво трудно, тъй като спрямо всеки материал се прилагат различни техники и начини за бързо, ефективно и същевременно безопасно къртене. Разбира се, степента на трудност, е различна. Например много по-лесно, е да изкъртиш няколко реда плочки, отколкото да свалиш до основи солидна конструкция от бетон, но както казахме вече всяка дейност си има своите тънкости и ако не ги владеете, то къртенето за Вас ще бъде еднакво сложно, без значение от материала, който ще къртите.

Нека да се върнем, обаче на главната тема на днешната статия – „Къртене на бетон – най-трудното предизвикателство в сферата на „Кърти, чисти и извозва“ услугите“. Неслучайно много специалисти определят къртенето на бетон за една от най-трудните задачи в областта. Както сигурно знаете, бетона, е един от най-здравите строителни материали и неговото отстраняване изисква много повече усилия от изкъртването на какъвто и да било друг материал.

Трябва да отбележим, обаче, че от бетон до бетон има разлика. Съществуват различни видове бетон, които представляват смесица от следните материали – цимент, пясък, стомана, чакъл, камък и в отделни случаи различни видове химични и/или минерални добавки. Затова има съществена разлика от това да кърти бетон от пясък, камък и цимент и стоманобетон подсилен с различни видове химични съставки, които подсилват допълнително якостта му.

За да се изкърти бетон се използват мощни машини и инструменти. Разбира се, че, е възможно да натрошите бетона с кирка и чук, но това ще Ви коства огромни физически усилия и супер много време, докато успеете да изкъртите и последната частица от него. За да ускорите процеса може да използвате специални дискови резачки, перфоратори, къртачи или други инструменти, специално създадени за целта, които ще откриете във всеки един строителен магазин.

Тези инструменти, обаче струват скъпо и не си заслужава да ги закупувате само, за да съборите дадена конструкция. Именно поради тази причина много фирми предлагат инструменти под наем.