Най-хубавите градове в света

5
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Най-хубавите градове в света

10 юли 2013 | 12:14

23364

Читателите на американското списание Travel + Leisure веднъж годишно решават кои са най-добрите хотели, най-хубавите острови и градовете, които задължително трябва да посетите.

В категорията „Най-хубавите градове в света“ читателите оценяват забележителности, културни богатства, изкуство, ресторанти, възможности за пазаруване и цени.

За четвърта поредна година столицата на Тайланд е на челна позиция. Що се отнася до Европа – пет европейски града се класираха в топ 10. Ето и класацията:

1. Банкок (Тайланд)

Сред най-големите молове в света: Siam Paragon

Това е най-популярният град в света! Нищо чудно, тъй като гледката към „реката на кралете“ е поразително красива. Особено през нощта, когато светлините на града се отразяват.

2. Истанбул, Турция

Босфорът дели Европа от Азия. От двете страни пък се намира вълнуващият 12-милионен метрополис Истанбул.

3. Флоренция, Италия

Любителите на изкуството и ценителите на добрата кухня обожават Флоренция. Мостове, църкви, музеи, дворци – в стария град историята е жива.

4. Кейптаун, Южна Африка

Тук природата е невероятна: зад пристанището виждате красива планина, а който се качи на кабинковия лифт, ще бъде възнаграден с прекрасна гледка.

5. Киото, Япония

Градът се смята за историческа и културна столица. В него има над 2000 храма и светилища, дворци и градини, а през 1994 г. бе обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Етикети:

travel + leisure,
най-хубавите градове,
тайланд,
париж,
барселона,
истанбул,
рим,
флоренция

27 харесват тази статия

7 не харесват