Пайнер издаде „Македонски мъниста 3“

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

„Македонски мъниста 3“ е новата компилация, която преди броени дни зарадва почитателите на фолклора. Песните в нея се изпълняват от Галена, Емилия, Борис Дали, Джена, Нелина, Яница, Мария Петрова и Надя Казакова.

И десетте парчета в албума са авторски композиции на Красимир Христов, създадени в стилистиката на македонския фолклор. Маестро Христов е създател на най-популярните хитове от ранните години на фолка. За текстовете на новите си песни той се е доверил на Лиляна Димова, Таня Стамова, Мария Маринова и Пейо Пеев.

Емилия е включена в компилацията с две песни: „Сине“ и „Откраднато сърце“, Галена с „Ранена птица“, а Яница – със „Земен рай“. Нелина ще чуем в компилацията с „Майко моя“, Джена – с „Мила сестро“, а Борис Дали – със „Свири, мандолино“. Две от младите попълнения в музикалната компания, Мария Петрова и Надя Казакова, също вземат участие с песните: „Росна китка“ и „Македонийо“.

В „Македонски мъниста 3” почитателите на хубавата музика ще открият и дуетната песен на Галена и Борис Дали, „Чудна сватба“. Десетте песни са заснети в неповторимата обстановка на комплекс „Приказките“ и са излъчени в празничната фолклорна програма на „Планета“ ТВ. Компилацията се предлага на касета, диск и луксозно издание – CD + DVD./БЛИЦ