Нона Кузмина: За 10 години не съм изпила нито едно хапче!

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

През последните години в нашата страна се разпространяват най-различни китайски продукти, ползват се с голяма популярност, но… дали всички са истински, дали са уникални? Днес ви представяме три продукта – автентични, истински, с доказана ефективност. Защото ги представя човек, който ги е изпробвал върху себе си по различни здравословни поводи. Нона Кузмина от Варна има основание да твърди колко добре влияят на организма, тъй като от години лекува и цялото си семейство. В тази връзка само ще припомним, че през януари в. “Доктор” публикува изключително интересно интервю с латвийския проф. Аркадий Гамперис за лечебното действие на китайската гъба кордицепс. Ето какво сподели Нона Кузмина като своя лична история и като познания по темата.

– Г-жо Кузмина, кое ви накара да се обърнете към китайската и тибетската народна медицина? Откога използвате споменатите продукти?
– От 10 години използвам продуктите на китайската и тибетската народна медицина. Никой от моето семейство не желаеше да пие лекарства и точно това стана причина да потърсим алтернативно лечение. Така попаднах първо на кордицепса, а след това и на други продукти от източната медицина.

– И какъв беше ефектът след това ваше решение?
– За цялото ми семейство имаше ефект. Големият ми син например страда цели 22 години от златист стафилокок, постоянни алергии, болки в ставите, сърбеж и проблеми по кожата, депресия. След като се справихме с инфекцията благодарение на тези продукти, всички последствия също изчезнаха. Продължавам със съпруга ми – той преди две години получи исхемичен инсулт с главоболие, раздвояване на зрението, нарушени движения, изтръпване в крайниците. И само за седмица и половина продуктите, за които говорим, го вдигнаха на крака. Сега шофира нормално, ходи на работа, дори плува. Най-интересните резултати обаче са при мен, може би защото редовно приемам кордицепс, рейши и перлен калций, както и други продукти от тази серия. Казвам накратко – за 10 години реших проблемите си с черния дроб, бъбреците, остеопорозата. Излекувах си пародонтозата, депресията, нервното напрежение, болките в ставите и гръбначния стълб, в раменете и коленете. Много добре ми повлия и на хормоналния фон. Дори се подмладих. Сега съм вече на 53 години и ви уверявам, че за 10 години не съм взела нито една таблетка от каквото и да е лекарство. Лекувам се и се поддържам профилактично единствено с кордицепс, рейши, перлен калций и други продукти от китайската и тибетската медицина.

– В предварителния ни разговор споменахте, че познавате публикациите на проф. Гамперис и сте чели интервюто с него. Имате ли да допълните още нещо от личния ви опит специално с препарата кордицепс?
– Да, прочетох интервюто с проф. Гамперис и разбирам защо вашите читатели проявяват такъв интерес. Освен от неговите статии, научих много полезна и подробна информация за предимствата, съставките, механизма на действие и от книгата на друг много известен учен – академик, професор, хирург Батечко от Украйна. Уникалното за гъбата кордицепс е това, че

расте на едно-единствено място в Китай

т.нар. Цинхайско тибетско възвишение. Само в тази екологично чиста среда в студ, недостиг на кислород и интензивно въздействие на ултравиолетовите лъчи растението придобива уникалните си лечебни свойства. В древността кордицепсът е бил лекарството на китайските императори. Пак ще се повторя, но ще изтъкна, че тук става дума за чисто китайски продукти. Т.е. “от първа ръка”, както се казва. Това растение, тази гъба съдържа толкова много витамини и минерали, че ми е трудно да ги изброя. Длъжна съм обаче да изтъкна, че с клинични изпитания е доказано, че китайският кордицепс притежава добър лечебен ефект при бронхиална астма, хроничен бронхит, рак на гърлото. И още: разрежда сгъстената кръв, подобрява оросяването на мозъка, регулира нервната система, помага за съня, противодейства на стареенето в организма, особено полезен е при климакс. Смело може да се каже, че този препарат е природен антибиотик. И нещо изключително важно – кордицепсът увеличава лимфоцитите в кръвта и възстановява тях и еритроцитите след химио- и лъчева терапия.

– Ще кажете ли няколко изречения и за останалите китайски гъби?
– Проф. Батечко е изучил в Китай и гъбата рейши, нарича се още Линчжи. Това е лечебна гъба, много пъти по-силна от женшена. В Китай я
наричат билката на безсмъртието и дълголетието

Спорите на рейши гъбата са много богати на полезни вещества, които се усвояват бързо от организма поради висока нано-технология на производство. Пак ще изтъкна – в случая говорим за онази рейши, която се доставя директно от китайска корпорация. И тя съдържа повече от 50-60 лечебни съставки, няма да ги изброявам, само ще спомена, че полизахаридите в нея влияят много положително на имунитета, а комплексът от т.нар. карбохидрати активира изработването на т.нар. НК-клетки – натурални килери, които стимулират интерферона и повишават имунитета. Ще спомена и киселината на рейши гъбата, нарича се тритерпиноид и повишава съпротивляемостта при стрес, разширява кръвоносните съдове, понижава нивото на холестерола и мазнините, нормализира кръвното налягане, намалява болката. Много е важно да отбележа, че аденозинът в нея понижава гъстотата на кръвта, регулира хемоглобина, снабдява сърцето и главния мозък с кислород, а ферментите на уникалната гъба разрушават бактерии, като хламидии, херпес, хепатит, цитомегаловирус и много др. Рейши разширява коронарната артерия на сърцето, обогатява го с кислород, предотвратява инфаркт, нормализира сърдечната дейност. И още: помага при неврастения, депресия, епилепсия, деменция, различни нервни заболявания, алергия, херпес, астма, атеросклероза, хипертония и хипотония, болести на кръвта, инсулт, инфаркт, хепатит А, В, С, цироза на черния дроб, диабет. Успешно я използват по време и след химио- и лъчетерапия, онкозаболявания, мастопатия, болести на щитовидната жлеза, кожни заболявания, катаракта, глаукома, конюнктивит, склероза, паркинсон и алцхаймер, климакс и редица други заболявания.

– Че то не останаха болести. Хайде накратко да посочите лечебните свойства и на перления калций.
– Аз пак ще цитирам това, което проф. Батечко пише в своята книга за перления калций. Това също е много популярно средство от китайската медицина. И е най-доброто за съхраняване на здравето, младостта и красотата. Съответно съдържа много полезни вещества, които няма да изброявам, но ще спомена една уникална съставка – 100% прах от определен сорт миди и перли. Перленият калций се препоръчва на болни с проблеми в опорно-двигателния апарат, при счупвания, проблеми със сухожилията, алергии, синдром на хроничната умора, дисфункция на щитовидната жлеза, изтръпване на крайниците, гърчове на хора с церебрална парализа. А също и при мигрена, неврастения, автоимунни заболявания, камъни в бъбреците, запек, виене на свят, стресови ситуации. Този препарат е полезен и за деца с нарушено развитие, както и при оплешивяване, изкривяване на гръбначния стълб, сърдечна аритмия…

Яна БОЯДЖИЕВА